• Die Haghe laat winst in de slotfase glippen

Na het minimale verlies van vorige week bij KVA, werd er nu uit bij Pernix een gelijkspel behaald waar er meer had ingezeten. Met nog 15 minuten te spelen had het team van scheidend coach Jennifer Tromp nog 4 punten voorsprong maar die verdween als sneeuw voor de zon en kwam het in de laatste minuut zelfs op achterstand. Gelukkig viel in de allerlaatste seconde van de wedstrijd toch nog de gelijkmaker en dat was meer dan verdiend.

Het begin van de wedstrijd was Die Haghe de betere ploeg en wist het een 0-3 voorsprong te nemen. Pas in de 10e minuut wist Pernix te scoren, maar deed dit wel vlot 2 maal achter elkaar. Die Haghe wist dit ook weer te pareren en bracht vervolgens bij 3-6 weer het verschil naar 3 punten. In deze fase kregen de kanaries genoeg kansen om de score uit te breiden maar miste het ook een beetje het geluk bij schoten die uit de korf kwamen. Zodoende bleef dit verschil tot aan de rust en met een 5-8 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

GELIJKOPGAAND

Gedurende de 2e helft bleef het lang gelijk opgaan met scores over en weer en bleef het verschil van 3 punten op het scorebord staan. Toen in de 54e minuut Die Haghe op 8-12 kwam geloofde niemand in Leiden nog in een goede afloop maar dacht de ploeg daar anders over. De Oranje brigade kreeg ineens de “swung” te pakken en binnen 7 minuten was de achterstand omgebogen in een 15-14 voorsprong en leek er met de winst er vandoor te gaan. In een allerlaatste aanval wist Die Haghe 2 seconden voor tijd de gelijkmaker te produceren en werd er met 15-15 gelijk gespeeld.

STAND

Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Die Haghe door het doelsaldo nu op een 6e plek op slechts 4 punten van de koploper. Komende zaterdag komt nummer 2 GKV/Enomics (gelijk met nr 1) op bezoek in Den Haag. Bij winst kan Die Haghe dan tot op 2 punten komen en wie weet wat er dan nog allemaal kan gebeuren.