• Die Haghe kan niet stunten tegen Dalto

In de strijd tegen degradatie heeft Die Haghe niet kunnen stunten tegen het Driebergse Dalto. Waar het eerder dit seizoen wel wist te winnen van deze tegenstander, moest het nu toezien dat Dalto zich niet weer wilde laten verrassen en verloor kansloos met 16-26.

Het eerste doelpunt was nog voor Die Haghe, maar dat was gelijk de enige keer dat het op voorsprong kwam. Daarna liep Dalto, mede door een zeer scherp schietende Wen Li, eenvoudig weg. Het eerste aanvalsvak van Die Haghe scoorde wel, maar het tweede aanvalsvak kon ondanks het harde werken maar moeizaam tot scoren komen. Bij 5-9 greep coach Jennifer Tromp in en bracht het voor het eerst een wissel om zo te proberen meer scorend vermogen te krijgen. Dit lukte echter niet en bij rust keek Die Haghe tegen een 8-14 achterstand aan.

ZELFDE BEELD

De 2e helft kwam good old Art van der Velde binnen de lijnen en maar ondanks zijn 4 doelpunten kwam Die Haghe nooit meer dichterbij. Ook in de 2e helft had het 2e aanvalsvak gorte problemen met de druk die het van de tegenstander kreeg en scoorde minimaal. Uiteindelijk werd het verschil nog iets groter en bij 16-27 klonk het laatste fluitsignaal.

STRIJD

Met nog 2 wedstrijden te gaan is het nu zeker dat de laatste wedstrijd, in een onderling duel met Nieuwerkerk thuis in de sportcampus, de beslissing moet brengen wie er gaat degraderen.

DOELPUNTENMAKERS: Jeroen Preuninger en Art van der Velde (4), Nienke Hoogeveen (3), Kelly Deelen (2), Annemiek Kraaijenbrink, Jaimy Roos en Victor Palm (allen 1)