• Die Haghe in problemen na verlies tegen effectief DSC

Ondanks het sterke begin, wist Die Haghe weer neer te winnen en staat nu in de gevarenzone in de Hoofdklasse B. DSC uit Eindhoven raakte niet in paniek en waren vooral Maaike Roubos en Timo de Wit zeer effectief en namen samen 18 doelpunten voor hun rekening.

Onder toeziend oog van zo’n 200 toeschouwers begon Die Haghe zéér goed aan de wedstrijd en deze konden na reeds 9 seconden gespeeld te hebben al juichen toen Jaimy Roos met het eerste schot van de wedstrijd de score opende. DSC moest duidelijk even wennen aan de gewijzigde opstelling aan Haagse zijde waar Rowena Lazarom door een blessure ontbrak en Zinzi Slort haar plek innam. Die Haghe profiteerde en speelde in de beginfase zéér goed en kon naar een 5-1 voorsprong uitlopen. Maar daarna leek het of Die Haghe zelf geschrokken was van deze comfortabele voorsprong want vanaf dit moment ging er van alles mis bij de Kanaries.Veel slordig balverlies en domme overtredingen zorgde ervoor dat DSC de achtervolging kon inzetten en binnen 4 minuten op gelijke hoogte kon komen. Tot aan de 8-8 vijf minuten voor rust wist Die Haghe nog wel aan te klampen maar was het DSC wat de wedstrijd in handen nam en bij de rust 11-14 voor stond.

GEEN KANS

DSC liet aan het begin van de 2e helft zien dat er voor Die Haghe niets te halen viel en met 2 scores op rij het verschil op 5 bracht. Die Haghe bleef er wel voor gaan, maar kwam nooit meer dichtbij om de spanning terug te brengen. DSC speelde met hun korfballeague ervaring de wedstrijd zakelijk uit en won het terecht deze wedstrijd met 21-26.

PROBLEMEN

Door dit verlies én de winst van concurrent Nieuwerkerk, staat Die Haghe nu op een 7e positie op de ranglijst en dus in de gevarenzone om te degraderen. In punten staan zij nog gelijk, maar Nieuwerkerk heeft het voordeel van het onderling resultaat. Volgende week komt Dalto naar het Zuiderpark en daar heeft Die Haghe eerder dit seizoen van weten te winnen wat nu ook weer nodig zal zijn.

Doelpuntenmakers: Victor Palm 5, Jaimy Roos en Mark Brouwers 4, Annemiek Kraaijenbrink, Kelly Deelen en Jeroen Preuninger 2, Nienke Hoogeveen en Zinzi Slort 1