• Die Haghe D2 stijgt na winst op ONDO D3

Ondanks het vroege tijdstip van deze wedstrijd wist Die Haghe D2 ook in Hoek van Holland de tegenstander over de knie te leggen en met een mooie 3-9 overwinning weer naar Den Haag terug te keren. Helaas moest Jayden wegens ziekte zich afmelden (beterschap) en was het afwachten of Damian de hele wedstrijd kon spelen ivm lichte klachten. Dus werden Esmee en Rona van de D3 opgetrommeld om mee te gaan en gelukkig zijn zij (bijna) altijd bereid om dit voor ons te doen. Toppertjes bedankt !!! Ook coach Natasja was nog lekker in de sneeuw en kon invalster Natasja ook niet waardoor Willem alleen ging coachen.

De vorige wedstrijd werd er eenvoudig gewonnen en werd de spelers op het hart gedrukt om de tegenstander niet te onderschatten want dan kon het wel eens mis gaan. Verder de gebruikelijke aanwijzingen en gaan met die banaan. Het begin van de wedstrijd waren de afspraken al weer vergeten en nam Die Haghe het echt te makkelijk op waardoor ONDO in de 6e minuut met een korte kans op 1-0 kwam. Hierna was Die Haghe wakker geschud en ging het er vol voor. In de 9e minuut schoot Naomi mooi van afstand en werd de bal door Yagmur goed afgevangen en meteen met de korte kans afgemaakt. Hoewel dit aanvalsvak nu wel de kansen kreeg bleef het tot aan de vakwissel 1-1. Aan de hand van de videobeelden bleek dit echter wel een minuut te vroeg te zijn. Maar goed gewoon verder gaan en na 15 minuten was het Sharony met een mooi uitgevoerde doorloopbal wat de 1-2 betekende (waar al die trainingen goed voor zijn zie je nu terug). De verdediging gaf niets weg en Die Haghe kon lekker doorgaan. Elize weet sinds vorige week wat het is om te scoren en na goed vrijlopen kreeg zij de bal dicht bij de korf en twijfelde niet en dat betekende de 1-3. Die Haghe was echt op stoom en niet veel later was het wederom Sharony, nu met een schot van achter de korf en bracht het verschil naar 3 (1-4). Ik weet niet of de minuten in het Westland sneller gaan, maar na 22.30 minuten floot de 2e scheidsrechter voor de rust.

In de kleedkamer liet Willem wel weten dat hij niet tevreden was omdat er te veel voor de eigen kans werd gegaan en niet als team werd gespeeld. Men nam te vaak het schot zonder afvang waardoor de bal naar de tegenpartij ging. De 2e helft begon, met alweer een andere scheidsrechter (gelukkig floot deze de gehele 2e helft), en begon eigenlijk als de eerste helft. Eerst een niet slim spelend Die Haghe waardoor er maar weinig kansen kwamen en was het ONDO dat met een korte kans de 2-4 scoorde. Rona en Esmee mochten hun opwachting maken voor Floor en Casper en dat leverde al vrij snel een doelpunt op. Na een lange aanval was het Rona die op sierlijke wijze een doorloopbal scoorde (2-5) maar lang kon er niet van worden genoten want de eerstvolgende aanval van ONDO was het weer raak met een korte kans. Met deze 3-6 tussenstand werd er weer van vak gewisseld. De afspraak was dat Damian nog even mocht aanvallen en dan Casper er in zou komen. Nou dacht Damian dan zal ik nog even laten zien wat ik in huis heb. Binnen 4 minuten wist hij het voor elkaar te krijgen om 3 keer te scoren. Eerst een mooi schot, vervolgens een doorloopbal en daarna nog een schot nadat hij zelf de bal had onderschept. Hierna mocht hij, samen met Sharony naar de kant voor Casper en Floor. Met de 3-8 stand was de wedstijd natuurlijk beslist en was het Casper die de eindstand met een mooi schot op 3-9 bracht. Zowel bij de spelers als ook onze hondstrouwe “harde kern” leverde dit een grote glimlach op het gezicht.

Door deze overwinning en het onverwachtse verlies van KVS, staat Die Haghe nu op doelsaldo op een 2e plek met 2 punten minder achter RWA D2. En laat dat nou net de eerstvolgende tegenstander zijn. We moeten dan wel even wachten, want de komende 2 weekeinden zijn we vrij. Wel voldoende tijd dus om ons op deze “kraker” voor te bereiden. Voor nu lekker genieten en uitzien naar RWA.