• Die Haghe pakt belanrijke winst in degradatieduel

In Dordrecht wist Die Haghe het belangrijke duel in de Hoofdklasse B in strijd tegen degradatie tegen directe concurrent Sporting Delta winnend af te sluiten en zodoende 5 punten afstand van hen te nemen. De nummers 7 en 8 degraderen naar de Overgangsklasse en door deze overwinning en het verlies van de andere concurrent Nieuwerkerk staat het nu met 2 punten voorsprong op de veilige 6e positie. Bij Die Haghe ontbrak Jeroen Preuninger wegens lichte rugklachten terwijl Sporting Delta ook de nodige sores had met afwezige spelers.

Moeizaam

Dat dit voor beide teams één van de belangrijkste wedstrijden was tot nu toe, kwam dit duel maar moeizaam op gang. Beide begonnen nerveus en bleven de doelpunten vooral aan Haagse zijde lang uit. Wel wist de thuisploeg na een minuut spelen de score te openen maar vervolgens duurde het even voor de volgende score kwam. In de 4e minuut was het Die Haghe wat de gelijkmaker scoorde maar was het Sporting Delta wat het initiatief nam en met 3 scores op rij voor het eerste verschil zorgde. De dames van de kanaries wisten in deze fase de aansluiting te bewerkstelligen en bleken later in het duel zéér belangrijk te zijn. Toch was het weer Sporting Delta wat uitliep naar 3 verschil maar langzaam aan werd Die Haghe de betere en liet dat vervolgens in de volgende 4 minuten zien door 5 keer achter elkaar te scoren en voor het eerst op voorsprong kwam. De strijd was nu helemaal los gebrand en was het Sporting Delta wat nu weer terug wist te komen en 5 minuten voor tijd was het weer een gelijke stand (8-8). Voor de rust werd er steeds van stuivertje gewisseld wie de leiding had maar uiteindelijk was het Die Haghe wat met een 12-13 voorsprong de ruststand bepaalde.

Strijd

Gedurende de 2e helft bleef het tot het eind toe spannend en werd het een echte degradatieduel met alles er op en er aan. Hoewel het nooit uit de hand liep knokte beide teams zich uit de naad om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Die Haghe bracht het verschil weer op 2 en wist dit mede door het sterkere dames kwartet uit te breiden naar 4 verschil (13-17) en met nog 18 minuten te gaan mocht de goed spelende Cliff Kommer naar de kant en kwam Jeroen Preuninger in zijn plaats om te proberen de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas had dit niet het gewenste resultaat en kwam Sporting Delta beetje bij beetje weer terug in de wedstrijd. De blessure van Jeroen Preuninger speelde hem toch te veel parten bedacht coach Jennifer Tromp een plan om dit op te lossen. Eerst werd Victor Palm gewisseld en toverde zij “good old” Art van der Velde uit de hoge hoed om vervolgens Jeroen Preuninger te wisselen voor Victor Palm. De spanning was met nog 5 minuten te gaan om te snijden en moest Die Haghe de voorsprong van 1 doelpunt zien vast te houden. Even leek het te gaan mislukken toen de thuisploeg met nog 3 minuten te spelen op gelijke hoogte kwam (21-21), maar toen bleek waarom Art van der Velde er in was gekomen en goud waard was voor Die Haghe. Met 2 scores was hij voor dit moment de gevierde man en besliste de wedstrijd in Haags voordeel. Zo werd er een zwaar bevochten 21-23 winst uit gesleept. Zoals eerder vermeld bleken de dames van Die Haghe een belangrijk aandeel te hebben gehad en met 12 doelpunten namen zij een groot deel van de doelpunten op zich.

Tevreden

Ondanks dat de wedstrijd niet goed was, was Jennifer Tromp natuurlijk uiterst tevreden over het resultaat. Mijn team heeft geknokt voor wat het waard was en het verschil lag bij onze dames. En ja, Art van der Velde, wat moet ik zeggen: wat een invalbeurt maakt hij en dan ook de wedstrijd voor ons beslissen. Natuurlijk werd hij hiervoor ingebracht, maar dan moet het toch ook nog lukken. Je mag dus spreken van een gouden wissel.
    Koploper
    Volgende week, weer in Dordrecht, wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper Deetos en misschien geeft deze wedstrijd wel het vertrouwen om dan misschien te gaan stunten. Er kan lekker vrijuit worden gespeeld en ligt de druk bij de thuisploeg. Zij zijn verwikkeld in de strijd voor de play-offs en mogen dan ook niet verliezen.

Doelpuntenmakers: Nienke Hoogeveen en Mark Brouwers (4), Rowena Lazarom, Kelly Deelen en Jaimy Roos (3), Annemiek Kraaijenbrink, Victor palm en Art vd Velde (2)