• Die Haghe start jaar met nederlaag

Die Haghe start nieuw jaar met nederlaag

Het jaar 2018 is voor Die Haghe slecht begonnen met een nederlaag in en tegen Nieuwerkerk. Door dit resultaat staat het nu halverwege de zaalcompetitie op de gevaarlijke 7e plek wat degradatie zou betekenen.

Stroef

Het begin van de wedstrijd verliep aan beide kanten uitermate stroef en viel er niet veel te genieten. Wel zag je de spanning van de wedstrijd, want de belangen waren zeer groot. Die Haghe kon immers een goede stap in de richting voor behoud zetten en bij Nieuwerkerk wist men dit natuurlijk ook. Dit leverde de eerste 12 minuten een  schamele 3-3 tussenstand op. De overige 13 minuten werd dit enigszins gecompenseerd en met om en om scores was het Nieuwerkerk wat bij rust een 10-9 voorsprong had genomen.

Eindfase

Ook de tweede helft gaf het zelfde spelbeeld te zien en vielen de doelpunten om en om tot 14-14 in de 33e minuut. Toen nam Nieuwerkerk voor het eerst een voorsprong van 2 doelpunten wat gehandhaafd bleef tot de laatste 10 minuten (17-15). Waar Nieuwerkerk dan meestal de winst liet glippen wist het nu door te drukken en nam het een beslissende voorsprong van 4 verschil en gaf dit niet meer weg. Zo bleek ook nu, net als bijna iedere wedstrijd in deze klasse, dat de eindfase het belangrijkste deel van de wedstrijd is en dat dan het verschil wordt gemaakt.

Returns

Nu mag Die Haghe dus aan de returnwedstrijden beginnen en heeft het zelf nog alles in eigen hand. Het zal dan wel een tandje bij moeten schakelen om degradatie te voorkomen. Dat zij het kunnen hebben zij laten zien, maar daarbij is de steun van iedereen die Die Haghe een warm hart toedraagt de ploeg komt steunen. Te beginnen a.s zaterdag in de Sportcampus tegen TOP (A).

Die Haghe 2 laat punt achter in Zaandam

Ook Die Haghe 2 moest toezien dat de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar puntverlies werd geleden. Ondanks de sterke start zag het ZKV 2 na rust op voorsprong komen maar wist het toch weer terug te komen tot een gelijkspel.

Die Haghe moest maar liefst 5 spelers afstaan aan het eerste omdat deze reserves nodig had. Competitievervalsing? Ach dat laat ik in het midden. Feit is dat dit gedurende de zaalperiode vaker voorkomt en dat zou best wel eens anders mogen naar mijn bescheiden mening. Nu waren er gelukkig de dames van de A1 Tess, Eva en Naomi, Justin uit het 3e en de kanjers van weleer Suzanne Biegel en Sander Kok bereid om de ploeg te completeren. Ook Alex Voolstra was aanwezig om Guido in het coachen bij te staan en Miranda was er voor de verzorging. Allen natuurlijk onwijs bedankt.

Maar goed de wedstrijd begon en Die Haghe moest even warm draaien maar ging toen aardig los en halverwege de eerste helft had het een 9-5 voorsprong opgebouwd. Echter vanaf dat moment sloop er iets in de ploeg maar wat weet ik nu nog niet. Ineens liep het niet meer en zag ZKV de kans schoon om dichterbij te komen  en bij rust met 13-13 langszij te staan.

Direct na de rust nam het zelfs een 16-13 voorsprong en dat was het sein voor Guido om te gaan wisselen. Sander kwam er in en dat leek zijn vruchten af te werpen. Snel werd het gat gedicht maar ZKV had nu de flow te pakken en kon weer weg lopen. Wissel van het ene naar het andere vak, Tess en Justin er in en dan er weer uit. Pff schreef mijn pen aardig leeg maar gelukkig kon ik wel door blijven schrijven want uiteindelijk werd het een verdiend gelijkspel.

Nu we op de helft zijn lijkt KVS 2 dé te kloppen ploeg en moeten onze kanaries in de wachtkamer. Hopelijk zal het de returnwedstrijden beter gaan voor wat de planning betreft.