• Die Haghe D2 incasseert eerste nederlaag

De laatste wedstrijd voordat er aan het Kerstmenu en Olliebollen kan worden gegaan moest Die Haghe D2 naar Rhoon om daar tegen de concurrent RWA D2 te spelen. Bij Winst zou het dan samen met RWA en KVS aan kop van de ranglijst komen. Helaas liep het niet helemaal zoals gepland, maar met een goede wedstrijd nam het wel afscheid van 2017.

De vrijdagavond vooraf werd er eerst lekker getraind om daarna met z’n allen bij Damian thuis lekker wat te eten, drinken en gezellig een film te kijken. Nogmaals aan de familie dank voor de gastvrijheid en het goed verzorgde menu.

Iedereen was mooi op tijd aanwezig en na de gebruikelijke voorbereiding dan aan de wedstrijd begonnen. Oh ja, de scheidsrechter kwam nog wel eerst naar mij om te vragen of Casper wel in het team hoorde, want volgens hem stond hij niet in de opstelling. Wel vreemd dat hij dan niet om de rest heeft gevraagd, maar dit zette wel meteen de toon voor wat er komen ging.  Het begin van de wedstrijd ging het gelijk op alhoewel RWA wel iets meer kansen kreeg. Na de 1-0 bleef het over en weer gaan maar doelpunten vielen er voor de vakwissel niet meer, maar daarna was Die Haghe even de weg kwijt en nam RWA een 3-0 voorsprong. Toen Sharony in de 17e minuut de 3-1 scoorde kwam er weer wat schwung in het team en ging men knap door. Dit resulteerde in een afstandschot maar de scheidsrechter zag niet, of wilde dit niet zien,  dat iemand van RWA aan de paal schudde (ging zeker een halve meter heen en weer) en verzuimde om een strafworp te geven. Als coach heb ik hierover wel mijn mening laten weten, maar ja hij is en blijft de baas. Die haghe was weer even van slag en RWA profiteerde hier optimaal van en scoor voor rust nog 2 keer (5-1) en konden Natsja en ik in de kleedkamer even het team weer zodanig toespreken dat de laatste 25 minuten van dit jaar nog één keer alles moest worden gegeven.

Geweldig

Al diverse keren heb ik kunnen vermelden dat dit team doet wat er wordt afgesproken, maar nu ging men de 2e helft wel heel erg ver. Spelen zij normaal al met veel passie en plezier, nu ging men tekeer als een wervelwind en lieten zij een tempo zien waar menig ploegje een puntje aan kan zuigen. Direct was het Casper met zijn doelpunt voor de 5-2 en kreeg men kansen in overvloed maar wilde de bal er niet in. Heel even lette Die Haghe niet op en meteen was het 2 keer raak en 7-2. Maar Die Haghe rrok bloed en ging onverdroten verder en liet zien dat het een ware vechtmachine, in de goede zin van het woord kan zijn. Eerst was het 2 keer Damian en Sharony en Naomi deden ook hun duit in het zakje en met nog 1.30 minuut te gaan was het 7-6 en leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Maar juist toen besloot de scheidsrechter dat een schot van RWA niet verdedigd was terwijl onze speelster vlak voor haar tegenstandsters met haar hand omhoog stond. Hier bleef RWA in balbezit en kon de bal nogmaals schieten en deze vloog er helaas in en werd de eindstand 8-6.