• Die Haghe zonder punten uit Eindhoven

De 4e wedstrijd in de Hoofklasse B is voor Die Haghe op een deceptie uitgelopen. Geen moment was het in de wedstrijd en het ruime verlies tegen DSC was dan ook terecht.

De eerste 5 minuten wist Die Haghe nog bij te blijven maar daarna was het DSC wat het spel volledig dicteerde. Met 5 scores op rij keek Die Haghe na 13 minuten al tegen een 7-2 achterstand aan maar kwam het nog één keer tot op 2 doelpunten verschil. Vervolgens lukte er vrij weinig meer aan Haagse zijde en de 13-6 ruststand was een juiste verhouding tussen beide teams.

GEEN KANS

De 2e helft wist Die Haghe meer tegenstand te bieden maar de eerste score na rust was weer voor DSC. Tot aan de 9e minuut was het Die Haghe wat een licht overwicht had en scoorde 4 keer op rij en kon het hopen op een goede afloop. Maar DSC liet zien dat het genoeg ervaring in de ploeg heeft en liep vervolgens weer verder weg en liet Die Haghe geen kans zich in de wedstrijd terug te vechten. Halverwege de tweede helft was het verschil inmiddels opgelopen naar 8 doelpunten en was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen lieten nog wel mooie doelpunten zien maar de punten bleven in Eindhoven en was de 28-19 niet geflatteerd.

DALTO

Volgende week staat de wedstrijd tegen topfavoriet DALTO in Driebergen op het programma en dan wordt het weer een moeilijke wedstrijd voor de ploeg van Jennifer Tromp. Op papier lijkt dit een verliespartij te worden, maar je weet maar nooit. Een mindere dag aan de kant van Dalto en een goede dag bij Die Haghe kan wellicht iets opleveren.

Doelpuntenmakers: Victor Palm (6), Jeroen Preuninger (5), Nienke Hoogeveen (4), Mark Brouwers (2), Annemiek Kraaijenbrink en Kelly deelen (1)

DIE HAGHE 2 VERLIEST VAN GRETIG KVS 2

In sporthal de Blinkerd heeft Die Haghe 2 maar één keer een voorsprong gehad en dat was na het eerste schot van de wedstrijd toen Robin de 0-1 binnen schoot. Daarna was het KVS wat véél gretiger was en liep het vlot uit naar 4-1. Met 2 doelpunten op rij kwam Die Haghe 2 weer terug en ging het publiek er goed voor zitten maar zagen daarna Die Haghe 2 steeds verder in de problemen komen. Zelf waren de Kanaries niet in de vorm van de laatste weken en bij KVS lukte bijna alles en na de 9-4 stond er bij rust 15-6 op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

BELEVING

De tweede helft begon gelijk aan de eerste helft met een score aan de kant van Die Haghe 2 maar was het KVS die direct antwoordde met 2 doelpunten. Het team van Guido Dijkstra kon nu wel mee scoren maar kon alleen van 21-11 naar 21-14 terug komen en was er nog enige hoop op een beter resultaat. Echter liet KVS 2 deze wedstrijd niet meer ontglippen en een duidelijke 24-18 nederlaag was een feit.

RWA

Ook voor Die Haghe 2 staat volgende week een zware wedstrijd te wachten tegen RWA 2. Deze ploeg staat op gelijke hoogte en zal gemotiveerd zijn om voor eigen publiek de overwinning te behalen. Wanneer Die Haghe 2 de vorm weer heeft, dan liggen er zeker mogelijkheden.

Doelpuntenmakers: Bas E en Bas H (4), Robin (3), Marit, Lars en Wibout (3) en Jill (1)