• Die Haghe pakt de winst na spannende wedstrijd

De eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse B speelde Die Haghe (nog) niet in de Sportcampus ivm internationale judowedstrijden. Daarom moest het uitwijken naar de Piet Vinkhal en dit zal een reden zijn geweest dat er niet heel veel publiek aanwezig was en er nooit een echte korfbalsfeer kon ontstaan. Dit neemt niet weg dat Die Haghe en Sporting Delta er een spannende wedstrijd van maakten en de wel aanwezige supporters op het puntje van de stoel (lees beton) zaten.

Aftasten

Het begin was het even aftasten van elkaar en zag het er aan beide kanten rommelig uit, tot in de 4e minuut Victor Palm met een strafworp voor Die Haghe de score opende. Sporting Delta antwoorde direct met een afstandschot maar 2 minuten sloeg Die Haghe voor het eerst een gaatje en kwam op 3-1. De volgende 5 minuten waren helemaal voor de gasten uit Dordrecht en met 5 doelpunten op rij stand het ineens 3-6. Die Haghe had het moeilijk in deze fase van de wedstrijd mede doordat het zelf de kansen niet wist te benutten. Na 16 minuten werd het verschil zelfs groter (4-9) en nam coach Jennifer Tromp (Die Haghe) een time-out om de ploeg op de rails te krijgen. Dat dit een goede zet was bleek uit het feit dat het nu ineens vele malen beter ging spelen, beter gingen afronden en 3 keer op rij wist te scoren. Het laatse deel van de eerste helft had nu Die Haghe het initiatief en bij de rust was het verschil nog slechts één verschil maar nu wel in het voordeel van Sporting Delta.

Spanning

De tweede helft gingen de Kanaries door waar het was gebleven en binnen 5 minuten had men weer de voorsprong (15-13) te pakken. Sporting Delta wist dit gat echter weer te dichten en dit herhaalde zich bij 18-16 toen zij na de 18-17 en een gemiste strafworp van Die haghe weer langszij kwamen. De laatste 7 minuten werd er niet veel meer gescoord maar de vechtlust en de wil om te winnen was bij Die Haghe groot. Eerst kwam het op 19-18 en vervolgens kwam er een aanval van ruim 3 ½ minuut waarbij Jeroen Preuninger als een vorst onder de korf heerste en Die Haghe keer op keer kon schieten. Uiteindelijk was het Victor Palm die de bevrijdende 20-18 er in gooide en was er nog 1 minuut te spelen. Toch werd het nog even spannend doordat de gasten snel terug scoorde, maar Die Haghe speelde het nu slim uit en won het verdiend de wedstrijd.

Deetos

Volgende week wacht dan de eerste thuiswedstrijd in de sportcampus tegen Deetos wat ook op 2 punten staat. Met de steun van de supporters gaan zij dan vanaf 19.45 uur proberen om ook deze wedstrijd tot een goed eind te brengen.

Doelpuntenmakers: Victor (7), Jaimy (6), Nienke, Mark en Jeroen (2), Annemiek en Kelly (1)

Die Haghe 2 pakt punten tegen excelsior 2

Na een gelijkopgaande eerste helft overklaste het in de 2e helft Excelsior 2 en won overtuigend met 31-20.

Na de verloren wedstrijd tegen KCC was Die Haghe 2 gebrand om deze wedstrijd tot een goed eind te gaan brengen. De eerste 7 minuten waren er al 12 doelpunten gescoord maar stond Die Haghe wel met 5-7 op achterstand. Duidelijk was dat Excelsior zich dus heel goed had ingesteld op de tegenstander en moest Die Haghe in de achtervolging. Na de 8-8 nam Die Haghe het heft in handen en liep uit naar 12-9. Toch kon het deze voorsprong niet houden en liet het Excelsior toch weer langszij komen en met 13-13 werd er gerust.

Formidabel

De tweede helft begon qua score weer gelijk opgaand maar had Die Haghe wel het betere van het spel. Na 4 minuten in de tweede helft was de stand nog steeds gelijk (16-16) maar toen ging het pas echt draaien aan Haagse zijde. Met formidabel korfbal liet het zien een maatje te groot voor Excelsior te zijn en met 5 opeenvolgende scores was met 21-16 de wedstrijd beslist. De pupillen van coach Guido Dijkstra ging goed door en ook de spelerswisselingen brachten daar geen verandering in. Excelsior kreeg nu alle hoeken van het veld te zien bij 25-18 nam Die Haghe een time-out. De gedrevenheid bij de spelers droop van het gezicht en spraak men af om voor de 30 doelpunten te gaan. Met nog 7 minuten op de klok moest dit haalbaar zijn en 2 minuten voor tijd was het zover en was het Marit die deze 30e op haar naam kreeg. Uiteindelijk werd het nog 31-20 en de punten in de tas.

Volgende week komt PKC 4 op bezoek en dan gaan zij er weer voor.

Doelpuntenmakers: Lars (8), Bas E (6), Marit (5), Zinzi, Suzanne, Wibout en Robin (2), Jamie, Julia, Jill en Cliff (1)