• Die Haghe 1 verliest met opgeheven hoofd

De eerste wedstrijd in de Hoofdklasse B van deze zaalcompetitie heeft promovendus het nét niet gered tegen het ervaren TOP Arnemuiden en verloor met 23-22.

Gespannen

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de koppies van De Kanaries strak gespannen en in een bomvolle Zeeuwse sporthal begon het nerveus aan de wedstrijd. TOP (A) is één  de kandidaten om de play-offs te halen en wist een 7-2 voorsprong te nemen. Vanaf dit moment gooide Die Haghe alle schroom van zich af en knokte zich bewonderenswaardig terug in de wedstrijd. Bij de rust was het verschil met 13-12 nog maar één in het voordeel van de thuisploeg.

Zenuwslopend

De tweede helft nam TOP (A) weer het initiatief maar liet Die Haghe het niet zover komen dat de achterstand onoverbrugbaar werd. Halverwege de 2e helft was het door goed korfbal weer langszij gekomen en wist daarna zelfs een aantal keer op voorsprong te komen maar telkenmale kwamen de Zeeuwen weer op gelijke hoogte. Vijf minuten voor het einde was de stand nog steeds gelijk en met om en om scores bleef dit tot aan de allerlaatste seconden. TOP (A) scoorde met nog 40 seconden op de klok en had Die Haghe nog een aanval om de gelijkmaker te scoren. Helaas lukte dit niet en waren de punten voor TOP (A).

"Jammer dat het nét niet gelukt is om een verdiend punt mee naar Den Haag te nemen", aldus een tevreden coach Jennifer Tromp. Het vertoonde spel én de veerkracht welke mijn team heeft laten zien zijn zeker winstpunten en moeten worden meegenomen naar het verdere verloop in deze competitie.

Komende zaterdag wacht Sporting Delta en dat is één van onze concurrenten voor wat betreft de ploegen welke strijden voor een plek in de middenmoot óf degradatie want dat zijn vooralsnog de plekken waar Die Haghe zich op richt.

Doelpuntenmakers: Jeroen (7), Kelly (4), Rowena (3), Jaimy, Mark en Victor (2), Annemiek en Niennke (1)

Ook Die Haghe 2  net niet

In Capelle a/d Ijssel speelde Die Haghe 2 tegen KCC3 en moest ook met één doelpunt verschil (21-20) de winst aan de tegenstander laten. Doordat de teams niet aan elkaar zijn gekoppeld moet het team van Guido Dijkstra bij de uitwedstrijden spelers missen omdat deze logischerwijs met Die Haghe 1 mee moeten en dus moeten er spelers van andere teams mee om reservespelers te hebben. Dit keer waren dat Jiska, Tessa, Justin en René waarvoor onze dank.

Het begin van de eerste helft liet Die Haghe zien dat het niet onder de indruk was van de (korfballeague)sfeer bij KCC. Het was namelijk voor de club de allereerste keer dat de organisatie op dit niveau moest komen en liepen er een aantal toch wel enigszins gestresste personen rond. Maar goed, terug naar de wedstrijd. Na 4 minuten had Die Haghe 2 een 1-3 voorsprong genomen maar de volgende 4 minuten was het KCC wat de touwtjes in handen nam en met 4 scores op rij de stand naar 5-3 omboog. Die Haghe herpakte zich en kon gedurende de eerste helft mee blijven scoren en met 10-9 brak de rust aan.

4 Minuten

De tweede helft was het steeds stuivertje wisselen wie er op voorsprong kwam en met nog 12 minuten te gaan bracht Die Haghe "good old" René Pappe in het veld en deze scoorde direct bij zijn eerste schot. Wie dacht dat Die Haghe nu door kon drukken kreeg de deksel op de neus want met 5 doelpunten op rij binnen 4 minuten was het KCC die op 20-16 kwam en leek de wedstrijd met nog 6 minuten te gaan gespeeld. Maar Die Haghe knokte zich terug maar kon het gat nét niet meer dichten en verloor met 21-20.

Ook bij Die Haghe 2 was de veerkracht aanwezig en soms was er heel mooi korfbal te zien. Dit zal toch vertrouwen moeten geven om de 2e wedstrijd thuis tegen Excelsior 2 de punten te pakken.

Doelpuntenmakers: Robin (5), Bas E (4), Zinzi en Wibout (3), Bas H (2), Julia, Jill en René (1)