• Een mooi begin voor Die Haghe D2

De eerste competitiewedstrijd van de zaalcompetitie is Die Haghe D2 goed begonnen met een 0-4 winst bij en tegen NEXUS D1.

Na een gedegen voorbereiding kwam daar dan eindelijk de eerste zaalwedstrijd en toog Die Haghe al vroeg naar Schiedam om deze wedstrijd te gaan spelen. Helaas zonder Jayden, maar Isa maakte de ploeg compleet. Onderweg verliep alles op rolltjes en kwam het ruim op tijd aan en konden de spelers op het gemak zich omkleden en de “harde kern” lekker aan een bakkie leut. Inschieten en nog een laatste teambespreking en Die Haghe was er klaar voor.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Die Haghe maar voor één ding was gekomen en dat was voor de winst. Een fel spelend geel team gaf de tegenstander geen enkele ruimte en al snel kwam het op voorsprong. Na een schot van Casper was het Naomi die de bal afving en zich geen moment bedacht en de bal van dichtbij er in gooide 0-1. Die Haghe ging goed door en kreeg echt heel veel kansen om de score uit te breiden maar moest toezien dat de scherpte in de afronding niet goed was. Gedurende de eerste helft werd het spel wel iets minder omdat er nog niet genoeg werd vrijgelopen en het gooien en vangen minder werd. Waar het misschien wel 0-5 had kunnen staan bleef het bij deze ene treffer en kon men in de kleedkamer overleggen wat te doen.

Nadat besproken was wat er goed ging, mochten de spelers zelf aangeven wat beter moest en over één ding was men het eens, er moest meer vrij worden gelopen en doelpunten worden gemaakt. De tweede helft begon Die Haghe aan deze opdracht en het moet gezegd zij hielden zich aan hun woord. Er werd meer rond gespeeld, goed gegooid en gevangen en ook kwamen er meer doelpunten. In de 29e minuut maakte Isa een in/uit beweging en kreeg de bal en schoot de bal feilloos in de korf 0-2. Kans op kans creëerde Die Haghe en in de 12 minuut was het wederom Isa die de score met een fraaie doorloopbal op 0-3 bracht. Na de vakwissel ging Die Haghe goed door en ook zij kregen voldoende kansen. Het kon dan ook niet uitblijven toen Sharony in de 16e minuut na een vloeiden aanval een doorloopbal wist te benutten en de 0-4 op een Ronaldo-achtige manier vierde. Dit bleek ook de eindstand te worden omdat de kansen er niet meer in gingen. Verdedigend heeft Die Haghe het zeer goed gedaan door fel en geconcentreerd de tegenstander uit te schakelen. Alleen moeten die momentjes van onoplettendheid er nog wel uit maar daar blijven wij aan werken.

Een mooie start dus van deze zaalcompetitie en dat kan volgende week tegen ONDO worden voortgezet.