• Hoe doet de A1 het dit jaar?

Leuk hoor, al die Fantastic Game-filmpjes van Die Haghe 5, maar de echte fantastic games worden toch echt door onze A1 gespeeld.

Even een kleine introductie; de A1 bestaat dit jaar uit een mooie mix van wat oudere spelers, tweedejaars junioren en een aantal die voor het eerst in de A1 spelen. Een positieve groep spelers en speelsters die er met z’n allen voor willen gaan. En dat is te merken.

De hele zomer zijn ze met z’n allen blijven trainen om zo scherp mogelijk aan het seizoen te kunnen beginnen. Die scherpte betaalde zich uit door in de oefenwedstrijden Avanti en Fortuna ruim te verslaan. Scherpte die ook nodig is, want de A1 is ingedeeld met alle sterke tegenstanders uit de regio. Een poule waarin iedereen aan elkaar gewaagd is en waar we dus elke week flink aan de bak mogen.

De eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen Achilles, altijd een leuk affiche. Een ploeg met weinig geheimen voor ons en andersom. Hoewel het even duurde voordat we in de wedstrijd kwamen, namen we de tweede helft het heft in handen. Vervelend was natuurlijk wel het uitvallen van "tegenstander" Luca, maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Een wedstrijd die, uiteindelijk over twee gedeeltes, eindigde in een 24-20 overwinning.

Daarna mochten we naar HKV/Ons Eibernest. De ploeg die als favoriet in de poule wordt gezien en dat voorlopig ook waarmaakt. Uiteraard blijft het een wedstrijd op zich, echter werd het nooit echt een wedstrijd en wonnen zij terecht met 20-11. Geen man overboord.

De week erop ontvingen wij KCR, een ploeg die voor ons wat minder bekend was. De eerste helft wisten op een ruime voorsprong  (13-7) te komen, maar gaandeweg de wedstrijd werden we steeds slordiger. De tweede helft gingen de scores om en om, maar 10 seconden voor tijd dachten we dat Tim de winnende er nog even inschoot. Gedesillusioneerd waren we dan ook dat zij in de resterende 10 seconden toch nog de gelijkmaker wisten te maken. Een zuur gelijkspel dus (21-21) en hopelijk een leermomentje.

Tijd om te treuren was er niet, want de week erop wachtte ons de Meervogels. De kans om het puntverlies tegen KCR goed te maken. Maar waar we de week ervoor de wedstrijd zo goed begonnen, zo slecht begonnen we deze week. Misschien lag het aan het grote veld, maar ook deze week wedstrijd hebben onnodig een punt verspeeld, ondanks dat wij deze keer de gelijkmaker in de laatste minuut maakten. Ook deze week dus een gelijkspel (20-20) en twee opgefokte coaches.

In de week erop komt Tempo op bezoek, maar eerst zouden we de wedstrijd tegen Achilles nog uitspelen (4 minuten) en éindelijk dan die 2 punten een keer kunnen bijschrijven.

Maar goed, thuis tegen Tempo dus. Ook een ploeg die hoog aangeschreven wordt in de poule. De voorbereiding was wat rommelig, want de scheidsrechter belde om 12:30 uur (begin van de wedstrijd) nog even op dat hij het verkeerd in de agenda had staan. Kan gebeuren, maar wel heel knullig. Nu dus in allerijl nog op zoek naar een scheids. Gelukkig was daar uiteindelijk Tim Spaans (nogmaals dank) om ons uit de brand te helpen. De wedstrijd zelf begon voor ons alleraardigst en bij rust stonden we dan ook met 12-10 voor. Je merkte echter wel dat Tempo een sterke ploeg was en dat we alle zeilen nog moesten bijzetten. Uiteindelijk begon Tempo dan ook steeds meer te scoren en stokte de scores bij ons in de tweede helft. De wedstrijd eindigde bij 16-22 voor Tempo.

Tegen Valto moesten we die twee punten eindelijk eens (op één dag) binnen gaan halen. Niet dat het een makkie zou worden, want ook Valto is gewoon een prima ploeg, maar we waren er wel aan toe. Het helpt dan ook niet als het blessurespook zich opeens voordoet. Tess moest tegen Tempo al overslaan wegens een "enkeltje" en deze week kwam Erik daar ook nog bij. Geen beste voorbereiding dus, maar gelukkig hadden we in Quint en Zoë uit de B1 twee goede vervangers.

En het leuke is dat we deze wedstrijd de hele wedstrijd voorgestaan hebben en nooit echt in de problemen zijn gekomen. Tel daarbij op dat ook Mike en Nynke debuteerden in de A1 en des te mooier is het dat we met z’n allen de overwinning binnenhaalden (16-14).

Dan uit naar KVS voor de laatste veldwedstrijd. Voor de coaches iets specialer (lees: wij, en vooral ondergetekende, waren vroeger altijd kansloos tegen KVS), maar daar heeft deze ploeg niet zo’n last van. Ook deze week traden we weer aan met Quint en Zoë, maar die hadden zich al moeiteloos aan het team aangepast. En ondanks dat ik vond dat we heel de wedstrijd beter waren (naja, de minst slechte, het was niet onze beste wedstrijd??), konden we dat niet uitdrukken in de score. Met nog 5 minuten op de klok keken we tegen een 14-11 achterstand aan. Hoe lekker is het dan dat we alsnog, 10 seconden voor tijd, de winnende weten te maken? En dat uit handen van nóg een andere B1’er (die ook zijn eerste minuten maakte), namelijk Sander. Het was wat Duits, maar des te lekkerder voelde de overwinning. Vervelend was wel het uitvallen van Leon (zonder ‘), maar uit betrouwbare bron weet ik dat hij in goede handen is.

Voorlopig sluiten we het veldseizoen af op een gedeelde tweede plek en dat is meer dan prima. We gaan nog een hectische tweede helft van het veldseizoen tegemoet, maar voorlopig maar het resultaat er wezen. Stukje bij beetje zijn we stappen aan het maken. We kunnen nog steeds heel veel beter, maar vooruitgang is er zeker. Nu gaan we lekker de zaal in en ons opmaken voor wederom een pittige poule. Maar eerst trappen we af met de Haagse Korfbaldagen. We zijn zelfs de eerste die een korfbalwedstrijd in de Topsporthal spelen, dus bij deze nodig ik een ieder van harte uit om zaterdag 28 oktober 12:15 uur het zaalseizoen af te trappen (tegen Achilles A1 en later die middag Die Haghe 1 tegen de Meervogels) met hopelijk weer een Fantatic Game van Die Haghe A1. Hopelijk tot dan!