• Die Haghe sluit af met winst

In de laatste veldwedstrijd van het eerste gedeelte van deze competitie heeft Die Haghe, met heerlijke weersomstandigheden en onder veel publieke belangstelling, gewonnen met 20-16 van hekkensluiter KCR.

Percentage

Met oud Die Haghe coach Glenn de Vries was KCR naar Den Haag gekomen met slechts één punt op zak (vorige week behaald) maar wilde het zich niet zo maar naar de slachtbank laten leiden en nam brutaal een 0-1 voorsprong. Die Haghe reageerde goed met 2 opeenvolgende scores. Na de 4-4  had Die Haghe aanvallend veel overwicht maar door een veel te laag schotpercentage maaktte het zichzelf erg moeilijk en zag met de rust een schamele 7-7 op het scorebord staan.

Verschil

De tweede helft begon gelijk als aan de eerste helft en opende KCR de scoren met daar opvolgend 2 treffers van Die Haghe. Coach Jennifer Tromp had bij aanvang van de 2e helft wel een tactische wissel toegepast om zo het verzet van de gasten te breken. Hoewel het schotpercentage al iets beter was, kon het maar geen afstand van KCR nemen en na 45 minuten keek het weer tegen een 7-8 achterstand aan. Hierna begon Die Haghe wel beter te spelen en ging het percentage nog meer omhoog wat voor een 11-9 voorsprong en wat lucht zorgde. Toch wist KCR  in het spoor te blijven tot Die Haghe in de 58e minnuut eindelijk op 3 verschil kwam (16-13). De overwinning kwam niet meer in gevaar en uiteindelijk won Die Haghe met 20-16.

Nu kan Die Haghe zich gaan richten op de zaalcompetitie waar het door de promotie van vorig seizoen in de Hoofdklasse uitkomt. Het treft dan wel gerenommeerde tegenstanders maar daar ligt dan wel de uitdaging.

Doelpuntenmakers: Jeroen Preuninger 5, Nienke Hoogeveen 4, Mark Brouwers en Jaimy Roos 3, Rowena Lazarom en Cliff Kommer 2 en Jamie Grasmeijer 1

Die Haghe 2 na verlies op gevaarlijke plek

Door het verlies tegen KCR 2, is Die Haghe 2 nu op een gevaarlijke 7e plek terecht gekomen en moet na de zaalcompetitie dus flink aan de bak om zich veilig te spelen. De laatste 3 wedstrijden weet Die Haghe 2 genoeg kansen te creëren , maar ontbreekt het aan de afronding.

Het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en was de stand 3-3 na 8 minuten spelen. Duidelijk was al toen wel dat dit KCR 2 niet voor niets aan kop staat. Waar de gasten door bleven scoren bleef het aan Haagse zijde qua score lang droog staan en pas in de 24e minuut was het eindelijk raak maar toen was hel leed al geschied en met 5-9 zocht men de thee op.

De 2e helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. Die Haghe 2 kreeg genoeg mogelijkheden en werden niet benut daar waar KCR 2 dit wel deed. Na de 5-12 in de 10e minuut kwam Die Haghe met 2 scores dichterbij maar hadden de Ridderkerkers een antwoord met 3 scores op rij en was de wedstrijd gespeeld en verloor Die Haghe 2 met 11-17.

Nu eerst maar de zaalcompetitie spelen om daarna tijdens de returnwedstrijden alles uit de kast halen om degradatie te ontlopen waar ik wel het volle vertrouwen in heb.

Doelpuntenmakers: Jill, Lars, Bas H en Cliff (allen 2), Zinzi, Bas E en Wibout (allen 1).