• Die Haghe laat zich niet verrassen

Die Haghe laat zich niet verrassen

Die Haghe kreeg het verrassend sterk aan de competitie begonnen DOS KAMPEN op bezoek, welke al 3 punten van  andere titelkandidaten hadden gepakt, maar liet zich niet verrassen en won uiteindelijk nog ruim met 26-20.

Gelijk opgaand

Gedurende de eerste helft bleek DOS Kampen toch een lastig te bespelen tegenstander. Na 8 minuten gespeeld te hebben had het een 2-4 voorsprong genomen en wist Die Haghe dat het aan de bak moest. Met 2 snelle scores kwam het weer op gelijke hoogte en bij 7-6 in de 19e minuut kwam het op voorsprong . Die Haghe werd sterker maar kon het desondanks niet weg komen bij de tegenstander omdat zij mee bleven scoren. De ruststand werd met 12-10 in het voordeel van Die Haghe bereikt.

Sterke fase

Het begin van de 2e helft gaf het zelfde spelbeeld te zien. Beide teams scoorde om en om en na 48 minuten was het 14-13. Tussen de 13e en 18e minuut volgde een sterke fase van Die Haghe. Verdedigend hield men DOS Kampen van het scoren af en zelf leek het met 5 scores op rij de wedstrijd te besissen. Maar DOS Kampen liet zien waarom het andere teams moeilijk had gemaakt en antwoordde met 4 scores. Met nog 9 minuten te gaan was het verschil nog 3 in het voordeel van de kanaries en kwam het met een sterk eindoffensief met 4 treffers en won met 26-20.

SDO

Die Haghe staat nu op een gedeelde derde plek met 2 punten achter op koploper Pernix en 1 punt op SDO, en dat is de tegenstander van komende zaterdag. In Kamerik kan Die Haghe dus met een overwinning stijgen naar plek 2.

Doelpuntenmakers: Mark (5), Cliff (4), Nienke, Kelly, Annemiek en Jeroen (allen 3), Rowena  en Jaimy  (2)

Die Haghe 2 Verliest een punt

Voor Die Haghe 2 zou het op papier een makkelijke wedstrijd tegen het nog puntloze DOS KAMPEN 2 moeten gaan worden. Niets was echter minder waar en moest nog blij zijn dat het een punt wist te pakken met 16-16.

Met de wedstrijd van vorige week in het achterhoofd, 26 doelpunten en goed spel, ging ik er maar eens lekker voor zitten tegen de hekkensluiter. Maar tot mijn verbazing nam DOS Kampen brutaal een 0-3 voorsprong en moest Die Haghe in de achtervolging. Bij de stand 3-4 in de 14e minuut miste Die Haghe de kans vanaf de strafworp stip op de gelijkmaker en liepen de bezoekers weg naar 3-7. Met heel hard werken wist Die Haghe de stand bij rust terug te brengen naar 7-9 en kon Coach Guido de ploeg toespreken hoe nu verder te gaan en vooral hoe te spelen tegen het achterverdedigen van DOS Kampen.

Knokken

De tweede helft kwam Die Haghe snel tot 9-9 maar DOS kampen antwoordde direct met 2 doelpunten. De volgende 14 minuten kwam Die Haghe, mede door wissels, beter in het spel en nam een 15-12 voorsprong. DOS Kampen bleef echter knokken en met nog 2 minuten op de klok stond het zelfs weer met 15-16 voor. Gelukkig wist Die Haghe in de allerlaatste seconde nog te scoren waardoor er nog een punt werd binnen gesleept.

De titelaspiraties kunnen voorlopig in de ijskast en moet volgende week tegen SDO 2 wat één punt minder heeft.

Doelpuntenmakers: Robin (5), Bas E (4), Zinzi en Lars (2), Marit, Justin en Wibout (1)