• Die Haghe onderuit tegen sterk Pernix

De derde wedstrijd binnen 7 dagen (weer in de regen) liep voor Die Haghe uit op een teleurstelling. Tegen  medekanshebber op de titel , Pernix werd er met ruim verschil (16-26) verloren.

SCHERPTE

In de beginfase leek er voor Die Haghe niets aan de hand en nam het een kleine voorsprong van 2 doelpunten verschil. Wel werd toen al duidelijk dat Pernix zich niet de kaas van het brood wilde laten eten en kwam snel weer op gelijke hoogte. Halverwege de eerste helft miste Die Haghe bij een stand van 7-6 veel kansen om verder uit te lopen en wist Pernix 7 minuten later de gelijkmaker te produceren. Het leek of er even iets knapte aan Haagse zijde want er lukte niet echt veel meer. De Leidse formatie rook haar kans en met veel werklust en een enorm goede scherpe afronding kon Die Haghe bij rust met 7-14 aan de thee om de wonden te likken.

TERECHT

Aan het begin van de 2e helft zou je dus een feller Die Haghe verwachten, maar het was Pernix wat binnen 4 minuten met 8-17 de wedstrijd besliste. Pas hierna kwam Die Haghe weer aan scoren toe, echter kon het nooit meer terug in de wedstrijd komen omdat Pernix bij ieder doelpunt een antwoord klaar had. Aan het eind stond dan ook een terechte 16-26 op het scorebord.

GKV

Nu moet het zich gaan voorbereiden op de volgende (uit)wedstrijd tegen GKV waar zij zich dan kunnen revancheren.

Doelpuntenmakers: Mark Brouwers (6),Jaimy Roos en Jeroen Preuninger (3), Kelly Deelen (2), Jamie Grasmeijer en Annemiek Kraaijenbrink (1).

DIE HAGHE 2 – PERNIX 2….dubbel verlies

Ook Die Haghe 2 moest zijn meerdere erkennen voor de tegenstander uit Leiden en verloor met 17-20 de wedstrijd.

Vooraf wist men dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden omdat de ploegen elkaar goed kennen uit de vorige competities. Het begin ging gelijk op waar Pernix wel op 1-3 kwam maar Die Haghe snel de stand gelijk trok. Echter 4 minuten later was het verschil van 4 in het voordeel van de Leidenaren , Die Haghe liet zien dat het terug kon knokken en weer 6 minuten later was het weer gelijk (7-7). Na de 8-8 was daar ineens een kreet van pijn toen Lars door zijn enkel ging en niet meer verder kon. Of dit in de koppies van de spelers zat weet ik niet maar bij rust keek men tegen een 9-15 achterstand aan.

BETER

Aan het begin van de 2e helft was Die Haghe beter en wist 2 maal te scoren waardoor het geloof weer leek terug te komen. E volgende periode kreeg men voldoende kansen en had het gewoon het betere van het spel maar werden de kansen niet afgerond. Pernix haalde het tempo eruit door hele lange aanvallen te spelen en mede door vele discutabele beslissingen van de arbitrage wist het uit te lopen tot 13-19. Een compliment aan Die Haghe is dat het wel bleef knokken en het verschil aan het eind tot -3 terug te brengen maar kon het tij niet meer keren.

Ook zij mogen volgende week naar GKV om te proberen tegen deze goede tegenstander een mooi resultaat neer te gaan zetten.

Doelpuntenmakers: Wibout (5), Bas E (4), Marit en Jill (2), Suzanne, Lars, Justin en Robin (1)