• DIE HAGHE D2……nog geen punten, wel plezier

Voor Die Haghe D2 begon dit seizoen met het toernooi bij HKV en daar werd geoefend om aan elkaar te wennen. Met veel nieuwelingen werden er leuke partijtjes gespeeld en werd er 1 keer verloren, 1 keer gelijk gespeeld en 2 keer gewonnen. Een goed begin dus om  aan de competitie te beginnen.

De eerste wedstrijd werd er op eigen veld geopend tegen KVS en dat werd verloren met 0-5. Ondanks deze uitslag wist Die Haghe goed partij te bieden met soms leuke aanvallen, alleen werden de kansen niet benut. Wel waren er wat plaatsfouten en moest het vangen van de bal ook beter gaan.

Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Futura. Een uur voor de wedstrijd begon het opeens flink te regen en onweren en was het de vraag of de wedstrijd wel gespeeld kon gaan worden. Gelukkig knapte het ook weer snel op en was iedereen op tijd. Tijdens de bespreking werd er door de coaches goed over het verdedigen, gooien, vangen en goed vrijlopen gesproken.

Zo begon dan de wedstrijd en werd duidelijk dat Futura best een goede ploeg heeft en had Die Haghe het in het begin moeilijk en nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Hierna ging het verdedigend een stuk beter en bleef dit tot aan de vakwissel de tussenstand. Aanvallend kwam Die Haghe beter in het spel en kwam het terug in de wedstrijd. Eerst was het Damian welke goed was vrijgespeeld en vanaf 4 meter rustig de 2-1 scoorde en vervolgens was het Sean met een mooie doorloopbal wat de 2-2 betekende. Futura bleek dit niet op zich te willen laten zitten scoorde ook met een doorloopbal. Vlak voor het rustsignaal was er een heer met 2 afstandschoten waar je gewoon niets aan kan doen en brak de rust aan met 5-2.

De 2e helft wist Futura weer snel met een doorloopbal de score naar 6-2 te brengen maar Die Haghe liet de kop niet hangen en na een hele mooie aanval was het Casper met een afstandschot die de bal door de korf liet knallen. Even was de concentratie weg en direct profiteerde de paars/witten met een doorloopbal. Met nog een paar minuten te gaan bleef Die Haghe goed doorgaan voor een beter resultaat en volgde naar mijn meniong het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Sharony mocht vlakbij de middenlijn een uitbal nemen en Zag Damian bij de korf vrij staan. Met een strakke pass bezorgde zij de bal perfect in de handen van Damian en deze maakte het koelbloedig af (7-4). Waar Die Haghe misschien wel 1 of 2 strafworpen had moeten hebben kreeg Futura er wel één en dat betekende de 8-4. Het slotakkoord was echter voor Die Haghe en met een bijna identiek doelpunt was het weer Damian welke de eindstand op 8-5 bepaalde.

Al met al hebben wij als coaches, en ook de ouders, een leuke wedstrijd gezien. Er zit zeker meer in deze groep en daar gaan we op de training aan werken.