• Die Haghe A2 ……..wat een apotheose!!!

Afgelopen zaterdag dan de laatste wedstrijd van dit seizoen en tevens dé wedstrijd voor Die Haghe A2 om het kampioenschap tegen concurrent GKV A1 wat 1 punt minder had. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor onze kanaries daar waar GKV alleen met winst er met de titel vandoor zou gaan.

De wedstrijd begon al om 10 uur en dat was gezien de temperaturen maar goed ook, want het was toen al ruim 23 graden en liep alleen maar op. Vooraf waren de koppies strak gespannen maar niet zodanig dat men gestrest het veld in ging. Ook bij GKV zag je de spanning op de gezichten en dus was de vraag wie er het best mee om kon gaan. Met scheidsrechter Cliff was afgesproken om halverwege de speelhelften een drinkpauze in te lassen want dat was echt wel nodig.

Het begin was duidelijk voor GKV wat vol energie begon en in de 3e minuut een 0-1 voorsprong nam. Die Haghe begon rustig, vooral om zich met deze warmte niet over de kop te lopen, maar kreeg wel de juiste kansen op de gelijkmaker maar wilde het niet lukken. In de 8e minuut werd het 0-2 en dat was het sein voor Die Haghe om het tempo iets te verhogen. Verdedigend ging het nu goed en was het wachten op de eerste treffer van Die Haghe. Deze kwam in de 13e minuut toen Quinten een prima aanval met een doorloopbal wist af te ronden 1-2. Die Haghe ging goed door en kreeg genoeg kansen op de gelijkmaker echter wilde de bal er gewoon niet in. En ja dan weet je dat het aan de andere kant wel goed valt. In de 17e minuut wist GKV een korte kans te benutten en was het 1-3. Twee minuten later was het Bryan die ook met een doorloopbal de 2-3 er in gooide en was duidelijk dat het ook nu weer, evenals alle voorgaande duels tegen GKV, een spannende pot zou worden. Na de 2-4 in de 23e minuut kreeg Die Haghe een terechte strafworp mar waarschijnlijk door spanning gemist. Ook bij GKV was de spanning aanwezig en ook zij wisten een strafworp niet te benutten maar kwamen 2 minuten voor de rust toch op 2-5. Die Haghe bleef redelijk rustig en wist vlak voor het rustsignaal Tony vrij te spelen en hij knalde de 3-5 binnen en kon men even in de kleedkamer bijkomen van de inspanning.

Tijdens deze rust spraken de coaches de ploeg rustig toe en werden nog een keer de laatste aanwijzingen gegeven. Het tempo moest omhoog en verdedigend kwam Quinten nu op de gevaarlijke heer te staan om zo de angel er uit te halen.

Die Haghe begon als een komeet aan de tweede helft en kreeg het al snel de kans vanaf de stip om te scoren maar ook nu werd deze gemist. De koppies gingen nu niet hangen maar bleef men gewoon goed doorgaan en verdedigend bleek de wissel  van heer de juiste uitwerking te hebben want GKV kreeg niet echt veel kansen meer. In de 40e minuut was er weer een aanval op tempo en werd Asia in stelling gebracht en met een mooi schot bracht zij de 4-5 op het scorebord. Nu er op en erover hoorde ik de supporters denken. In de 45e minuut kreeg Die Haghe weer een terechte strafworp en ging Djeffrey er voor staan. Zal het nu wel lukken??? Jaaaa, eindelijk was daar dan de gelijkmaker en dus weer een vakwissel. Nu stokte het aan de kant van Die Haghe en was het GKV welke niet veel kansen kreeg maar wel uiterst effectief was. Eerst werd het 5-6 en na de ingelaste drinkpauze kwam Max voor Djeffrey omdat hij, bevangen door de hitte, niet verder kon. In de 55e minuut nam GKV weer een voorsprong van 2 verschil (5-7) en begon het bij de coaches toch te knijpen.  Het inmiddels in gote getale opgekomen publiek ging achter de ploeg staan en schreeuwde het team vooruit. Toen Max in de 60e  met een mooi schot de 6-7 scoorde gloorde er weer hoop aan de horizon. Maar GKV dacht daar ander over en ondanks dat je bij hen de vermoeidheid zag wisten zij toch weer 7 minuten voor tijd de 6-8 te maken. Maar dit seizoen heeft Die Haghe A2 geleerd om niet op te geven en verhoogde het nog maar eens het tempo. Kans na kans werd er gecreëerd maar pas in de 67e minuut was het Quinten die de 7-8 scoorde. Nog één doelpunt had Die Haghe nodig en moest het zelf GKV van zich af zien te houden. De verdediging hield goed stand en aanvallend werd er geduldig naar dat ene moment gezocht. Doorloopballen, schoten en korte kansen kwamen er genoeg maar de bal moest er in. Wel had men veel rebound en kon dus aan blijven vallen. Was men een keer de bal kwijt dan onderschepte de verdediging snel de bal en kon men opnieuw aanvallen. Nog 1 minuut te gaan en waarschijnlijk de laatste kans. De bal ging van hand tot hand in hoog tempo en GKV werd compleet onder de voet gelopen en daar ging Quinten voor zijn doorloopbal. Aanzetten, bal krijgen en omhoog en…….JAAAAAAAAA de gelijkmaker 20 seconden voor tijd. Een groot gejuich ging op en nu moest men het nog dicht houden. GKV was uiteindelijk toch kapot gespeeld en kon niets meer doen. De goed leidende Cliff floot voor de laatste keer en werd het KAMPIOENSCHAP onder luid applaus en blijdschap gevierd.

Na afloop waren er hele mooie woorden van de voorzitter en werden jullie terecht in het zonnetje gezet. Natuurlijk werd er na wat met elkaar gedronken en van de aangeboden taart (dank je wel) genoten om daarna met zijn allen de flessen drank te laten knallen en elkaar onder te spuiten om vervolgens in tenue en al onder de douche nog even verder te vieren.

Tenslotte wil ik alle invallers, in het bijzonder Alina die bijna iedere wedstrijd reserve heeft gestaan, en Raymond Vermaas bedanken voor de steun wanneer wij jullie nodig hadden.

elkaar gedronken en van de aangeboden taart (dank je wel) genoten om daarna met zijn allen de flessen drank te laten knallen en elkaar onder te spuiten om vervolgens in tenue en al onder de douche nog even verder te vieren.