• ACHILLES A4 – DIE HAGHE A2 ………..feest uitgesteld, maar gevochten tot het eind

De op één na laatste wedstrijd kon Die Haghe A2 bij de titel behalen maar dan moest er wel gewonnen worden van Achilles A4. Vooraf werd er verteld dat dit zeker niet makkelijk zou gaan, daar zij vorige week de andere titelkandidaat op een nederlaag trakteerde. Daar kwam nog bij dat er op natuurgras moest worden gespeeld en dat bleek aan één kant een wel erg slecht deel te zijn waar je de kuilen zichtbaar kon zien.

Opvallend was dat er bij de spelers geen zichtbare tekenen van zenuwen te zien waren en werd er ook bij de voorbespreking rustig besproken wat te gaan doen. De afspraak was om eerst maar eens van afstand te laten schieten en zelf geduldig aan te vallen. Nou ik kan u vertellen dat dit achteraf niet zo’n goed idee was. Schoot men de vorige wedstrijd bij Achilles bijna alles mis, nu was het na 20 seconden direct raak en 2 minuten later vloog er weer een bal in en kon men met 2-0  van vak wisselen. Die Haghe was zeker nog niet in goede doen en had moeite om de tegenstander het moeilijk te maken. Mede door veel plaatsfouten en te gehaast spel wilde het gewoon niet lukken. In de 9e minuut werden de zorgen nog groter want er vlogen bij 2 aanvallen van de thuisclub evenveel ballen door de korf en stond het 4-0 en krabde ik mij toch wel achter de oren. De verdedigende opdracht werd gewijzigd en werd er vanaf nu veel meer druk op de tegenstander gegeven waardoor ook zij het moeilijk kregen. Aanvallend ging het gelukkig steeds iets beter en was het Caya in de 16e minuut welke met een korte kans de ban voor Die Haghe brak. Nu zag je langzaam het vertrouwen groeien en ondanks de 5-1 werd Die Haghe sterker en was het Lynn met een schot van 5 meter, Lesley van grote afstand en Djeffrey met een korte kans die het verschil naar 5-4 brachten. Vlak voor rust toch weer een klein foutje en Achilles bepaalde de ruststand op 6-4. Quinten ging nog voor het rustsignaal flink door zijn enkel maar kon gelukkig wel door.

Tijdens de rust merkte wij nu toch wel enige spanning bij het team en moesten wij goed op hen inspreken omdat wij na de 4-0 toch wel de betere ploeg waren geweest en zij het tempo wat zij hanteerde niet vol zouden gaan houden. Wel moesten wij zelf minder plaatsfouten maken en de juiste mensen neer gaan zetten.

Het begin van de 2e helft kreeg Die Haghe meteen de kans en was Lynn dodelijk met haar vrije worp en dus 6-5 en begon ons trouwe supportersgroep zich meer en meer te roeren. Zelfs via de whatsapp werd er aangemoedigd. Achilles scoorde even later wel de 7-5 en kwam Asia vaar Caya in het veld. De daarop volgende aanval werd mooi uitgespeeld en kon alleen foutief worden afgestopt en wist Djeffrey de strafworp feilloos te benutten 7-6. Echter wist Achilles ook weer snel te scoren en was het verschil weer 2 (8-6). Dus weer een vakwissel en doorgaan was het devies. Die Haghe knokte voor wat het waard was en hadden vooral de dames met hun heer het soms erg moeilijk. Met nog 20 minuten te gaan besloten de coaches om Alina voor Iris in te brengen. Niet omdat zij slecht speelde, integendeel want verdedigend deed zij het enorm goed, maar moest er aanvallend iets gebeuren. Nog geen minuut later ging de bal goed rond en de juite mensen op de juiste positie en was het Alina welke langs haar tegenstander wist te komen en een one-hander doorloopbal er in gooide. Met deze 8-7 gebeurde er werkelijk van alles maar bleek dit voor de scheidsrechter aan beide kanten niet altijd even duidelijk te zijn. Beide teams kregen de mogelijkheden maar werden de kansen gemist. Tot 3 minuten voor tijd Alina nog een keer een doorloopbal nam en de 8-8 scoorde. Zou het dan toch gaan lukken? Juist op dit moment ging nu Tony door zijn enkel en kon hij niet verder en dus kwam Iris weer in zijn plaats. Nu werd er te gehaast gespeeld en dat was nou juist wat er niet moest. Maar ja te begrijpen was het wel om toch die winnende te willen scoren. Dit gebeurde uiteindelijk niet en was deze puntendeling gezien de wedstrijd eigenlijk wel terecht.

Die Haghe A4 staat nu met nog 1 wedstrijd te gaan 1 punt voor op GKV A1 en dat is nu juist de volgende tegenstander. Bij GKV werd er gelijkgespeeld dus het beloofd een mooie wedstrijd te gaan worden. Kom dus allemaal om 10.00 uur naar het DIE HAGHE veld om deze kanjers aan te moedigen want zij verdienen het.