• Moeizame overwinning Die Haghe op gedegradeerd Rust Roest

De korfballers van DIE HAGHE beleefde een moeizame middag tegen het Eindhovense Rust Roest. Pas in de allerlaatste aanval kon het de overwinning en de zekerheid van behoud in de Overgangsklasse bewerkstelligen.
    Die Haghe had voorafgaand op de wedstrijd nog 1 punt nodig veilig te zijn en niemand aan de Baambruggestraat had het gevoel dat niet voor elkaar zou komen. Rust Roest staat onderaan met slechts 1 punt en kon degradatie eigenlijk alleen door een wonder nog ontlopen. Dan moest het de laatste 3 wedstrijden winnen en de concurrent alles verliezen. Het kon dus frank en vrij spelen en dat deed het ook en nam brutaal een 0-1 voorsprong. Na 8 minuten was het echter 5-2 en leek een grote overwinning in de maak. Maar Rust Roest wilde zich niet naar de slachtbank laten leiden en vocht zich terug in de wedstrijd, mede door de gemiste mogelijkheden wat Die Haghe kreeg, en nam in de 27e minuut zelfs een 6-8 voorsprong en kon dit vasthouden tot aan de rust (9-10).
    ONRUSTIG
    De tweede helft zou Die Haghe dus een tandje bij moeten schakelen en na de 11-10 leek dit ook te gebeuren. Rust Roest herstelde zich van het mindere begin en begon weer mee te scoren. Mede door het leidende arbitrale duo werd er aan beide kanten onrustig gespeeld en bleef men tot aan de 55e minuut gelijk opgaan. Met om en om scores nam Die Haghe in de 54e weer een voorsprong van 2 verschil maar kon niet verder doordrukken en de Eindhovense formatie van zich af schudden. Tot aan de laatste minuut bleef het knap bij en leek het bij 18-18 op een gelijkspel af te stevenen. Met nog 20 seconden te gaan mocht Die Haghe nog één keer aanvallen en wist het toch Rust Roest op de knieën te krijgen.
    LAATSTE THUISWEDSTRIJD
    Door dit resultaat is Die Haghe veilig en Rust Roest definitief gedegradeerd. Volgende week is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en komt BEP uit Purmerend op bezoek. Voor hen is het nog belangrijk om de 7e plek wat een beslissingswedstrijd is.
    DOELPUNTENMAKERS:Kelly Deelen en Jeroen Preuninger (4), Jaimy Roos 3, Nienke Hoogeveen, Cliff Kommer en Arie Vingerling (2), Marit Foppen en Annemiek Kraaijenbrink (1)
    DIE HAGHE 2 PAKT DE WINST TEGEN RUST ROEST 2
    Die Haghe 2 revancheerde zich voor de mindere wedstrijd van vorige week en liet tegen Rust Roest 2 zien dat het heus wel aardig kan korfballen. De wedstrijd begon in de stromende regen en dat beïnvloedde het spel enorm. In de 7e minuut besloot de scheidsrechter om met een witte bal te gaan spelen om dat de geel/blauwe bal gewoon niet meer te hanteren was. 2 minuten later was het 1-1 maar nam de regen zodanig toe dat er zelfs plassen op het veld ontstonden en het onverantwoord was om verder te gaan. Dus even naar binnen en wachten tot het weer kon. Zo’n 10 minuten later werd de wedstrijd hervat en kwam Die Haghe goed uit de startblokken met 4 scores op rij. Gedurende de eerste helft wist men deze voorsprong te behouden en met 12-8 ging men naar de kleedkamer.
    Rust roest scoorde direct na het fluitsignaal maar Die haghe beantwoorde dit met 4 scores en leek de wedstrijd gespeeld. Rust Roest probeerde het nog wel maar moest toezien dat de achterstand steeds groter werd. Na een kwartier mocht Suzanne na blessureleed eindelijk weer minuten maken en dat was goed om te zien. Na de 22-14 in de 28e minuut mochten ook nog Jamie Korporaal en Bas van den Heuvel invallen om hun kunsten te vertonen. Uiteindelijk werd het 24 – 16 en kon men terug zien op een leuke wedstrijd.
    Doelpuntenmakers: Koen 5, Barbara en Robin 4, Tessa en Bastiaan 3, Julia en Justin 2 en Jill 1