• Die Haghe A2 een team met een missie

Na het onfortuinlijk gelijkspel eerder tegen GKV kwam dit keer het team van Achilles A4 op bezoek. Dit team is in de zaal kampioen geworden en dus was Die Haghe A2 gewaarschuwd dat dit een lastige pot zou kunnen worden. Ook was bekend dat dit team bestaat uit slechts 2 dames en 6 heren. Voorafgaand aan deze wedstrijd is er gewoon erg goed getraind en dus zou het niet aan de voorbereiding liggen en moest de tegenstander maar beter zijn. De helft van het team speelde eerst nog een wedstrijd bij de B2 en kwamen wel mooi op tijd voor hun eigen wedstrijd aan.

Na de gebruikelijke voorbespreking, waarin nog maar weer eens werd toegelicht hoe te gaan spelen, en het inschieten begon dan de wedstrijd. Vanaf het begin zag je een gedreven Die Haghe maar moest het even wennen aan de wind welke over het veld ging. Achilles wist een 0-1 voorsprong te nemen maar toen Die Haghe door had hoe zij het spelletje speelde paste men zich prima aan en kwam men zelf aanvallend met veel variatie en daar was Achilles niet op bedacht. Voor zij het door hadden was de achterstand in een 3-1 voorsprong omgebogen met een paar mooi uitgespeelde aanvallen. Halverwege de 1e helft kwam Achilles tot 3-2 terug waarna Die Haghe gewoon de tegenstander volledig onder controle had en uitliep naar een ruststand van 7-2.

De 2e helft begon Die Haghe, ondanks de waarschuwing in de rust, niet goed. De concentratie was helemaal weg en met veel korte aanvallen en veel balverlies door foute passes of niet goed vangen zag Achilles, wat nu met 7 heren in het veld stond, de kans om 2 keer te scoren en werd het 7-4. Beetje bij beetje werd iedereen weer wakker en halverwege de 2e helft was het weer helemaal terug en zag je gewoon dat het de betere ploeg was. Na de 9-4 was het verzet bij Achilles wel gebroken en kwam Alina de laatste paar minuten nog in het veld. Met nog 2 mooie doelpunten liet Die Haghe A2 zien dat er vandaag maar één ploeg ging winnen en uiteindelijk werd het 11-4.

Dit keer wil ik de dames een groot compliment geven hoe zij deze wedstrijd tegen de soms veel grotere heren hun “mannetje” hebben gestaan. Het gehele 8-tal speelde als een team met enorm veel passie, strijd en plezier. DIE HAGHE A2 is op een missie wat inhoud dat zij alleen voor de bovenste plek willen gaan.

Helaas is Asia geblesseerd geraakt en hopen wij dat je snel hersteld en er weer lekker bij kan zijn.

DOELPUNTENMAKERS: Iris, Tony, Quinten en Bryan (allen 2), Caya, Lesley en Djeffrey (allen 1)