• GKV A1 – Die Haghe A2 …….met dank aan……

Deze voorjaarscompetitie is voor Die Haghe A2 ondanks het gelijke spel (10-10) goed begonnen. Meteen hoor ik u denken, maar dan had je toch moeten winnen? Ja dat had gemoeten maar soms heb je van die dagen dat het ondanks dat je beter bent toch punten laat liggen. Dit keer niet door ons zelf maar door een leidsman die wel een erg bezuidenhoutse bril op had.

Beide teams kennen elkaar van de zaalcompetitie en ook dat waren spannende wedstrijden. Het begin was het nog zoeken maar in de 11e minuut kreeg GKV de kans vanaf de strafworpstip op voorsprong te komen. Die Haghe antwoorde direct en met een afstandschot was het heel snel weer 1-1. Vervolgens duurde het weer even tot GKV in de 20e minuut de 2-1 binnen schoot. De volgende 4 minuten waren helemaal voor Die Haghe en met 3 scores op rij was het een terechte 2-4 voorsprong. Die Haghe moest nu doordrukken maar het wilde even niet lukken. Middels een strafworp en een doorloopbal werd het weer 4-4. Toch had Die Haghe voor de rust aanbrak het laatste woord en scoorde het  van dichtbij de 4-5 en kon het de kleedkamer opzoeken.

Invalcoach Raymond (Willem en Cathal afwezig) kon zijn bevindingen kenbaar maken en ging het team met goede moed beginnen aan de 2e helft. Die Haghe speelde geconcentreerd en het kon dan ook niet uitblijven dat de 4-6 werd gescoord.  Nu er op en erover dacht men maar daar dacht de leidsman iets anders over. Wederom door een strafworp, en ook nog eens een gemiste strafworp, en een schot van ver trok GKV de stand naar 6-6 en een minuut later was het ook ineens 7-6 door een afstandschot. Maar Die Haghe heeft gaandeweg het seizoen geleerd om te blijven knokken en gedisciplineerd te blijven spelen. Eerst werd het nog 7-7 en 8-7 en kregen wij ook eindelijk een strafworp. Deze werd helaas gemist maar de daaropvolgende aanval was het wel raak en na de vakwissel ging men goed door en scoorde het de 8-9. Deze stand bleef tot aan de 30e minuut mede omdat het voorverdedigen steeds beter wordt uitgevoerd en dat betaald zich nu uit. Dat er dan van afstand een bal in gaat kan gebeuren en dus 9-9. Ook aanvallend speelt Die Haghe steeds beter en laat het mooie aanvallen zien. Zo ook nu waar de 9-10 een, naar vertellen, zeer mooi doelpunt was. Nu nog 4 minuten goed verdedigen en de winst zou binnen zijn. Dit ging goed tot de laatste minuut. Die Haghe had de bal en wist niet tot scoren te komen en mocht GKV nog één keer aanvallen. Maar de verdediging hield stand en om werkelijk onbegrijpelijke reden gaf de scheidsrechter zomaar strafworp nummer 5 cadeau welke door GKV in dank werd aanvaard en de wedstrijd in 10-10 eindigde.

Raymond ging na afloop vragen wat er nou was gebeurt maar de reactie van deze scheidsrechter was ongehoord en  deelde gewoon een gele kaart uit.

Doelpuntenmakers: Tony en Quinten 3, Bryan, Lesley, Djeffrey en Caya (allen 1)