• Phoenix A2 – Die Haghe A2 …..strijd om 2e plek

De op één na laatste wedstrijd van dit zaalseizoen toog Die Haghe A2 naar Zoetermeer om aan te treden tegen Phoenix A2 wat voor de 4e keer dit seizoen (2 keer veld en zaal) de tegenstander was. De 3 eerdere wedstrijden bleken de teams goed aan elkaar gewaagd te zijn en beloofde dit ook nu weer te worden. De winnaar zou een goede stap doen om achter kampioen Refleks op een mooie 2e plek te eindigen.

Om de angel bij Phoenix er uit te halen moest er goed worden voorverdedigd en dit werd door de coaches dan ook uitvoerig besproken. Zelf moesten wij de spirit opbrengen zoals tegen ODO en voor elkaar door het vuur te gaan. Het begin van de wedstrijd bleek de gemaakte afspraak nog niet optimaal en met een doorloopbal nam  Phoenix de 1-0 voorsprong.  Die Haghe moest aanvallend even zoeken, maar in de 5e minuut kwam het op gelijke hoogte met een doorloopbal van Bryan. De volgende 3 minuten ging het heel snel. 2-1 door een afstandschot, 2-2 Asia met een mooi schot, 3-2 door een schot en 3-3 door Caya met een doorloopbal. De coaches van beide teams keken elkaar aan en vroegen zich af wat het zou worden wanneer er in dit tempo door werd gegaan. Halverwege de 1e helft stond het inmiddels 4-4 waar het wel weer eerst Phoenix was en Wuinten de gelijkmaker met een schot van ver scoorde. Hierna viel het bij Die Haghe stil en had men moeite om tot scoren te komen. Phoenix ging echter wel door en nam een 7-4 voorsprong met nog 7 minuten tot de rust. Gelukkig pikte Die Haghe het ook weer op en scoorde via Quinten (doorloop)en Asia (schot) mee en brak de rust aan met 9-6.

Hoewel de gemaakte afspraken gedurende de 1e helft steeds beter werden uitgevoerd, zagen de coaches toch nog wel dat dit beter moest en wanneer dit goed ging was er nog genoeg tijd om de wedstrijd binnen te slepen. Met opgeheven hoofd ging men de kleedkamer uit en vanaf het eerste fluitsignaal na de hervatting zagen de veel mee gereisde supporters een getergd Die Haghe fanatiek verdedigen. Phoenix wist niet tot grote kansen te komen maar aan de andere kant ging het precies hetzelfde. Die Haghe kon ook niet echt een vuist maken en zodoende bleven de doelpunten tot aan de 41e minuut uit. Het was Phoenix dat een verdwaald schot er in zag gaan maar direct antwoorde Die Haghe met een mooi uitgespeelde aanval waarbij de combinatie Caya en Asia een mooi doelpunt door laatstgenoemde opleverde. Een minuut later wist Phoenix toch een doorloopbal te scoren maar ook deze werd door Die Haghe beantwoord en scoorde Lesley een korte kans. Vanaf dit moment schakelde Die Haghe een tandje hoger en was het genieten van de geweldige inzet van onze jonge kanaries. Verdedigend werd er bijna geen kans meer weg gegeven en zelf wist men Phoenix het vuur na aan de schenen te leggen met goed uitgespeelde aanvallen. Lesley scoorde een doorloopbal, Djeffrey liet één van zijn befaamde afstandschoten door de korf gaan en vervolgens maakte hij mooi een vrije worp waardoor er in de 52e minuut een 11-11 stand op het scorebord stond. De spanning was om te snijden en was het jammer dat Phoenix een strafworp kreeg en weer een 12-11 voorsprong nam met nog 4 minuten te spelen.  De coaches schreeuwde hun longen uit de lijf om rustig te blijven en de juiste kans te zoeken. In de 59e minuut kwam deze kans en was het Quinten welke met een doorloopbal de gelijkmaker scoorde. Nog één keer een vakwissel en  was het Die Haghe welke de bal snel wist te onderscheppen en naar de aanval te brengen. Hier werd Asia vrij gespeeld en kon zomaar aanleggen voor een schot. Hoewel er geen rebound stond nam zij deze kans aan dus moest deze er in. De bal ging omhoog en omlaag zo mooi door de korf. Een oorverdovend gejuich steeg van de tribune en leek de overwinning binnen. Maar net als in de thuiswedstrijd was het Phoenix wat in de slotseconden toch de gelijkmaker wist te scoren en de eindstand op 13-13 bracht.

Al met al denk ik dat het, gezien het verloop van de wedstrijd, een terechte uitslag is. Natuurlijk was het even balen dat het net niet gelukt was, maar jullie hebben laten zien dat het met de veerkracht van dit team wel goed zit. Nu nog één wedstrijd te spelen tegen GKV en bij winst is de 2e plaats een feit en dat zou een mooie bekroning zijn.