• Het knappe zaalseizoen van Die Haghe B1

Met liefst 7 kinderen die vorig jaar nog in de C speelden ging de B1 de zaalcompetitie in. We waren met name benieuwd hoe het fysiek zou gaan tegen tegenstanders met flink wat meer 2e-jaars B-kinderen. Dat bleek uiteindelijk prima te gaan, de B1 beet vaak flink van zich af. We speelden dit jaar weer in de hoofdklasse en dus met schotklok en zuivere speeltijd wat ook nieuw was voor de meeste kinderen. Na een prima eerste deel van de veldcompetitie en een mooie oefenwedstrijd in de zaal die we wonnen bij PKC gingen we begin november dan echt beginnen.

Dalto B1 – Die Haghe B1: 26-18 Goede ploeg dat Dalto

Dalto was het enige team in deze poule dat we niet kenden. Op het veld stonden ze niet hoog op de ranglijst dus we hoopten op een gelijkwaardige tegenstander. Dat bleek echter niet het geval. Dalto bleek acht doelgerichte, beweeglijke spelers te hebben die allemaal konden scoren. En verdedigend gaven ze veel druk. We hadden het dus lastig, kregen veel strafworpen tegen en bleven vooral door vrije ballen nog een beetje in de wedstrijd. In de 2e helft gingen we iets meer van ons afbijten maar Dalto bleek beter.

Die Haghe B1 – Avanti B1: 19-18 Terechte winst in de slotseconden

We beseften dat deze wedstrijd gewonnen moest worden, zeker na de nederlaag een week eerder. Het werd een spannende gelijk opgaande wedstrijd. We waren wel beter maar door 2 onterecht afgekeurde doelpunten en enkele gemiste stippen van ons bleef Avanti bij ons in de buurt en stond het in de laatste minuut gelijk. Via een koel genomen strafworp op 6 seconden voor het einde werd het alsnog een terechte overwinning.

Meervogels B1 – Die Haghe B1: 17-25 Aanvallend prima, verdedigend matig

Op het zeer vroege tijdstip van 9.15 uur speelden we tegen Meervogels. Het zal het vroege tijdstip zijn geweest waardoor we erg matig verdedigden? We lieten teveel en te makkelijk doelpunten door. Aanvallend ging het wel weer prima en dus kwamen we geen moment in gevaar en daardoor was daar de 2e overwinning.

Die Haghe B1 – HKV/ Ons Eibernest B1: 27-9 Ruime overwinning op de Eibers

De laatste jaren wisten de Die Haghe kinderen altijd van hun leeftijdsgenoten van de Eibers te winnen. Dat bleek ook nu weer het geval. Een spetterende openingsfase met mooie en goede goals zorgde al meteen voor een ruime voorsprong. De B1 speelde goed door en liet duidelijk zien wie de beste was.

Achilles B1 – Die Haghe B1: 13-13 Gelijkspel tegen stadsgenoot

Nu we wisten dat Dalto een grote kanshebber was voor een hoge positie op de ranglijst gingen we voor plek 2, die plek geeft aan het eind van de competitie recht op een plek in de kwartfinale voor het NK. Voor de wedstrijd tegen Achilles wisten we dat we een resultaat moesten halen om niet te ver achter te komen. Het werd zeker in het begin een matige wedstrijd. Dit kwam vooral doordat het een wedstrijd was tussen twee ploegen die elkaar door en door kennen. Wij maakten erg veel fouten en schoten veel te weinig. Achilles nam een voorsprong maar in de eindfase kwamen we toch nog knap terug tot 13-13. In de laatste twee minuten hadden we de betere kansen om te winnen maar dat zou niet terecht zijn geweest, het werd uiteindelijk een gelijkspel.

Fortuna B1 – Die Haghe B1: 17-8 Minste wedstrijd van het seizoen

Op het veld hadden we flink van Fortuna verloren maar we hadden het gevoel dat dit toen niet (zo ruim) had gehoeven. We schoten deze wedstrijd echter net als bij de veldwedstrijd weer heel matig. We waren ook veel te snel de bal kwijt en we scoorden in de 1e helft maar 2x en dan ga je niet winnen…… We kwamen in de 2e helft nog even terug maar we misten bij 4 goals achter weer enkele opgelegde kansen en Fortuna liep daarna uit en het werd voor ons dus een ruime nederlaag. Voor de kopposities moesten we nu even pas op de plaats maken. Zeker omdat we de volgende wedstrijd tegen koploper Dalto gingen spelen.

Die Haghe B1 – Dalto B1: 19-29 Goed doorgegaan

Vanaf het begin was Dalto beter en completer. We kregen er uiteindelijk 29 tegen en dus hadden we het verdedigend duidelijk lastig. Aanvallend gingen we echter prima en we maakten er 19. Goed doorgegaan, niet opgegeven en als team gespeeld en dus waren we toch wel tevreden na de wedstrijd. We hadden naar onze mogelijkheden gespeeld.

Avanti B1 – Die Haghe B1: 25-29 Mooie overwinning, we blijven een beetje naar boven kijken

Een belangrijke wedstrijd voor ons. Als we bij Avanti konden winnen bleven we een beetje naar boven kijken. Maar verliezen zou eigenlijk al een beetje het einde van het seizoen betekenen, dan werd het nu al een middenmootpositie. Het werd een leuke wedstrijd tegen een prima tegenstander. De score ging gelijk op en dan stonden wij voor en dan weer Avanti. In de laatste 10 minuten gingen we echter flink los qua scoren en het werd daardoor een hele mooie overwinning met 29 goals!

Die Haghe B1 – De Meervogels B1: 29-21 Aanvallend een prima wedstrijd

De vorige wedstrijd tegen Meervogels verdedigden we matig en ook dit keer was dat onderdeel van het spel niet super. Aanvallend was het echter bij vlagen weer heel erg goed. En dus kwamen we weer op 29 goals, helaas werden het er net geen 30 ondanks dat we daar genoeg kansen voor hadden.

HKV/ Ons Eibernest B1 – Die Haghe B1: 15-21 Weer winst tegen de Eibers

Laconiek verdedigen zorgde ervoor dat de tegenstander in onze buurt kon blijven. In de 2e helft gingen we wat meer voor elkaar werken en dat zorgde ervoor dat we uiteindelijk in de loop van de 2e helft toch makkelijk de punten binnenhaalden.

Die Haghe B1 – Achilles B1: 16-17 Verloren en dus zeker geen 2e plek

Voor de wedstrijd wisten we dat de winnaar van deze wedstrijd nog een hele kleine kans zou hebben om alsnog 2e te worden. Winst was dus een voorwaarde en ook moest Fortuna dan nog 2x verliezen (van ons en Achilles). Een hele kleine kans dus maar zowel wij als Achilles gingen ervoor. Het werd zoals eigenlijk altijd tegen Achilles weer een erg spannende gelijk opgaande wedstrijd. Achilles was uiteindelijk de gelukkigste en zij scoorden vlak voor tijd de winnende treffer.

Die Haghe B1 – Fortuna B1: 21-16 Goede wedstrijd, knappe winstpartij

Fortuna kon zich door van ons te winnen plaatsen voor de kwartfinale van het NK. Ze zullen van tevoren hebben gedacht van ons te kunnen winnen, zeker gezien de eerdere onderlinge wedstrijden die ze erg makkelijk van ons wonnen. Wij speelden die eerdere potjes tegen Fortuna echter onze minste wedstrijden en dus hadden wij het idee dat we er een goede wedstrijd van konden maken (zeker ook gezien onze andere uitslagen). We konden zonder enige druk spelen en begonnen fantastisch met een geweldig schotpercentage en een hele goede instelling. We werkten keihard voor elkaar en we namen een ruime voorsprong van 14-6. Fortuna ging meer druk geven en ze begonnen ook iets beter te schieten en wij wat minder en ze kwamen na rust terug tot 14-11. Gelukkig scoorden we met een mooie buzzerbeater de 15-11 waarna Fortuna een beetje opgaf en wij weer konden uitlopen naar 19-11 en uiteindelijk een  terechte overwinning. Een mooi einde van een prima zaalseizoen van de B1.

Uiteindelijk wist ook Achilles van Fortuna te winnen en dus werden zij alsnog 2e in de poule. We wensen zowel Achilles als Dalto veel succes in de kwartfinales.

De B1 traint nog enkele weken in de zaal en dan gaan we op naar het veld waar we in het eerste deel van de veldcompetitie al mooie dingen hebben laten zien.