• Die Haghe wint laatste wedstrijd in Houtrust

Voor Die Haghe stond deze wedstrijd in het teken van afscheid nemen van Sporthal Houtrust maar vooral van Victor Palm welke zijn laatste thuiswedstrijd speelde en helaas moet stoppen vanwege zijn studie. De wedstrijd tegen FIKS werd redelijk eenvoudig met 24-20 in winst omgezet.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal liet Die Haghe er geen gras over groeien en liep over de tegenstander heen en nam een 7-0 voorsprong terwijl er toen pas 11 minuten waren gespeeld. Pas in de 12e minuut wisten de gasten uit Oegstgeest de eerste treffer op het scorebord te laten verschijnen. Na de 10-1 lieten de Kanaries de teugels vieren en kon Fiks tot aan de rust mee blijven scoren. Met de stand 13-8 kon men naar de kleedkamer om de te volgen tactiek te bespreken.

ROMMELIG

De 2e helft was het Fiks wat de score opende maar Die Haghe gaf weer gas en liep eenvoudig weg naar 20-10. Vanaf dit moment geloofde het team van Coah van Rijthoven het wel en kon Fiks langzaam dichterbij kruipen en kreeg men het gevoel dat er misschien nog iets te halen viel. Maar juist op dat moment zette de thuisploeg weer aan en met nog 8 minuten op de klok en een stand van 22-16 was het moment van de publiekswissel daar. Onder een terecht en  langdurig applaus werd Victor Palm bedankt en mocht hij met 5 doelpunten naar de kant en de bloemen in ontvangst nemen. Mooi was dat zijn maatje Cliff Kommer zijn plek mocht innemen. De eindfase bleef rommelig en was het wachten op het eindsignaal wat bij 24-20 klonk.

Pas op 11 maart speelt Die Haghe de laatste zaalwedstrijd van dit succesvolle seizoen in Leiden tegen Sporting Trigon.

Doelpuntenmakers: Annemiek Kraaijenbrink 6, Victor Palm 5, Jaimy Roos 4, Jeroen preuninger en Arie Vingerling (beide 3), Nienke Hoogeveen 2 en Kelly Deelen 1

DIE HAGHE 2 LAAT WINST GLIPPEN TEGEN KOPLOPER

Koploper TOP (S) 4 kwam tegen een sterk Die Haghe 2 met de schrik vrij en mocht uiteindelijk blij zijn met de puntendeling (24-24).  Met Mark Brouwers (terugkeer van een blessure) in de basis voor de afwezige Koen Ruigrok begon Die Haghe 2 aan deze zware wedstrijd tegen de favoriet voor de titel. De heenwedstrijd werd een makkelijke prooi voor de bezoekers maar coach Terry Hereijgers had zijn ploeg goed geïnstrueerd hoe te gaan spelen. Daar kwam nog bij dat Die Haghe vrijuit kon spelen en dat was goed te merken. Geconcentreerd verdedigen en zelf de juiste kansen afmaken leverde het eerste kwart veel doelpunten op. Na over en weer scores was het Die Haghe wat in de 13e minuut een 10-7 voorsprong had opgebouwd, maar de ervaren ploeg uit Sassenheim wist dit nog voor de rust te reduceren naar 1 verschil (13-12).

De 2e helft ging op de zelfde voet verder en kwam TOP in de 37e minuut voor het eerst op voorsprong (15-16). Hierna volgde een zeer sterke fase van Die Haghe 2 en met 5 scores op rij leek de overwinning binnen handbereik. Echter bleef TOP rustig en met nog 4 minuten te gaan stond het 22-21. Die Haghe vocht voor wat het waard was en kwam 2 minuten voor tijd op een 24-22 voorsprong en moest de koploper alle zeilen bijzetten. En dan zie je dat deze ploeg gewoon heel ervaren is want vlak voor tijd kwam het op 24-24 en blies de leidsman voor de laatste keer de wedstrijd ten einde.

Al met al hebben wij een Die Haghe 2 gezien wat het niveau van op het veld en het eerste deel van de zaal gezien en dat biedt perspectief voor de 2e helft veld.

Doelpuntenmakers: Justin 5, Bastiaan 4, Zinzi, Barbara en Robin (allen 3), Rowena, Julia en Mark (allen 2)