• ODO A2 – DIE HAGHE A2 ….net niet maar dan….

Na een tijdje niets van Die Haghe A2 gehoord te hebben hier maar weer eens een wedstrijdverslag. Het begin van de zaalcompetitie begon Die Haghe redelijk aan de competitie, maar halverwege kwam er een beetje de klad in met mindere resultaten. Tot het jaar 2017 aanbrak, want toen begon het langzaamaan weer beter te gaan en dit resulteerde in een mooie positie op de ranglijst.

Vandaag dus de uitwedstrijd tegen de dames van ODO A2. De thuiswedstrijd werd wel gewonnen, echter bleek dit een stugge tegenstander te zijn. Het was dus bekend hoe dit team speelt en daarop werd de tactiek aangepast om zo de doorloopballen welke zij graag willen doen er uit te halen. Dit lukte bijzonder goed en dan zal je zien dat zij juist van afstand de score weten te openen. Maar niet getreurd en gewoon doorgaan was het devies en in de 6e minuut was het Asia welke een doorloopbal mooi wist af te ronden. Die Haghe werd beter en beter en kon soms lang aanvallen met veel kansen. Verdedigend werd er goed druk gegeven en na wat aanpassingen kon ODO alleen maar van afstand schieten en dan was de bal voor ons. Coaches Cathal en Willem zagen een gedreven A2 maar de bal wilde, soms tot wanhoop van hen, er maar niet in. Vooral Quinten bleek veel pech te hebben met zijn schoten want het leek wel of er iets op de korf lag waardoor de bal er steeds uitvloog. Maar in de 21 minuut was het eindelijk raak toen Iris haar afstandschot er wel in zag gaan en zo de ruststand op 1-2 bepaalde. In de kleedkamer werd er vooral op gehamerd om de focus van de 1e helft vast te houden en dan moesten de kansen er vanzelf ingaan.

Het gaspedaal werd direct bij het begin van de 2e helft weer ingedrukt maar hetzelfde scenario leek zich voor te doen. Kans op kans werd er gemist en moest de verdediging hard werken om het allemaal dicht te houden. Dit deden zij 30 minuten lang zeer goed en mochten eindelijk in de 42e minuut gaan aanvallen omdat Lynn eindelijk voor Die Haghe een korte kans snel en goed wist af te ronden. Dit leek de bevrijdende treffer want nog geen 6 minuten later was het 1-5 door Tony met een vliegende doorloopbal en Bryan liet zien dat hij echt wel van afstand kan schieten. Reserve Djeffrey kwam in het veld voor Lesley welke ziek was geweest en niet optimaal fit leek te zijn. Die Haghe drukte nu door en was het Quinten met een schitterende doorloopbal zijn blijdschap toonde met de 1-6 en een minuut later zijn vreugde nog groter werd door zijn afstandschot wat de 1-7 betekende.  Even was de concentratie weg en direct lag de 2-7 er in. Gelukkig pakte iedereen de draad weer op en de laatste 7 minuten overrompelde het ODO. Caya schoot mooi van afstand raak voor de 2-8. De 2-9 was werkelijk een schoonheid van een doelpunt na een schitterende combinatie tussen Djeffrey en Quinten (zijn 3e), En direct daarop was het weer Quinten met een doorloopbal die nu werkelijk de grootste lach van de wedstrijd op zijn gezicht toverde, vervolgens was het tony van afstand en mocht Asia van afstand (moet je veel meer doen) de eindstand van 2-12 op het scorebord laten verschijnen.

Zo hebben wij als coaches maar ook de supporters (bedankt dat jullie er weer waren) een heerlijke wedstrijd gezien. Naar mijn mening de beste wedstrijd van het seizoen. Jullie hebben laten zien wat jullie werkelijk kunnen wanneer je alles, maar dan ook alles voor elkaar over hebt. Nu even 2 weken rust en gaan we ons voorbereiden op Phoenix in strijd voor de 2e plek.