• Die Haghe eenvoudig langs tegenstander

In een goed gevuld en sfeervol Zuidhaghe mocht Die Haghe zich als kampioen van de OVERGANGSKLASSE C  tijdens een feestwedstrijd presenteren aan het thuispubliek. Het was nog even onzeker dat deze wedstrijd doorgang kon vinden omdat tegenstander Wit Blauw niet stond te popelen om vanwege de weersomstandigheden uit Kampen te vertrekken maar na enig overleg besloot men toch te komen. Helaas voor hen moesten zij met een 26-22 nederlaag en in een sneeuwbui weer huiswaarts keren.

Die Haghe had flink uitgepakt om de kampioen een mooi onthaal te geven en was de sporthal flink op gepimpt met licht en andere versierselen. Dit alles inspireerde het team van vertrekkend coach Aad van Rijthoven en na 10 minuten was het al 7-2 en wist Wit Blauw dat er vandaag niets te halen zou zijn. Het publiek vermaakte zich prima en zag Die Haghe gedurende de 1e helft steeds verder weglopen met stond op de banken wanneer er een mooie aktie of doelpunt viel te bewonderen. Het is dat het vizier soms niet helemaal op scherp stond waardoor de ruststand “slechts”16-9 werd.

EENVOUDIG

Het 2e bedrijf begon aan beide kanten sterk en met aantal snelle scores aan beide kanten. Halverwege de 2e helft mochten Rowena Lazarom en Bastiaan van Eeuwen ook delen in deze feestwedstrijd en kwamen in de plaats voor topscoorster Nienke Hoogeveen en reboundkoning Arie Vingerling. De wedstrijd was natuurlijk gespeeld en logischerwijs liet Die Haghe de touwtjes wat vieren waardoor Wit Blauw iets dichterbij kon komen maar echt nooit meer in de buurt kwamen om de achterstand weg te werken. Uiteindelijk werd het een eenvoudige overwinning en werden de bloemen aan de kampioen uitgereikt.

FEEST

Na de speech van Voorzitter René Benning trok men naar de clubkantine om daar het verdiende feest te gaan vieren. Voor Die Haghe werd het een dubbel KAMPIOENSFEEST want ook DIE HAGHE A1 mag zich vanaf vandaag KAMPIOEN noemen en promoveert naar de op één na hoogste klasse bij de junioren.

Doelpuntenmakers: Jaimy, Jeroen en Victor (ieder 6), Marit 3, Arie 2, Nienke, Annemiek en Bastiaan (ieder 1).

DIE HAGHE 2 VEILIG na een geweldige 2e helft

Voor Die Haghe 2 stond de belangrijke wedstrijd tegen VICTUM 2 op het programma. Beide teams strijden tegen degradatie. Het onderling verschil bedroeg 3 punten in Haags voordeel en bij winst zou behoud voor de overgangsklasse een feit zijn omdat de andere concurrent BEP 2 reeds verloren had.

Het begin liep het niet bij Die Haghe en of het nu door zenuwen kwam of niet, feit was dat er na 3 minuten spelen 0-3 op het scorebord stond. Deze doelpunten kwamen tot stand door situaties waarvoor vooraf juist voor gewaarschuwd was. Die Haghe moest dus aan de bak en pakte het nu goed op en ondanks een gemiste strafworp kwam het in de 17e minuut op een 4-3 voorsprong. Hierna slopen er toch weer onzekerheden in het spel en daar profiteerde Victum van. Waar het bij Die Haghe niet meer lukte om tot scoren te komen liet Victum zien dat er ook vanaf afstand gesoord kon worden en met 4-8 werd de kleedkamer opgezocht.

FORMIDABEL

Voor coach Terry Hereijgers was er veel werk aan de winkel om zijn team weer op het juiste spoor zien te krijgen want anders dreigde de wedstrijd in een debacle uit te draaien. Met nog 30 minuten te spelen was Die Haghe vastbesloten om nog alles te geven en de wedstrijd te kantelen. Het was echter Victum wat als eerste in de 2e helft wist te scoren en gaf eigenlijk niemand meer iets voor de kansen van Die Haghe 2. De ploeg dacht hier heel anders over en gooide eindelijk de schroom van zich af en met hard werken en soms ook nog mooi korfbal sloop het naderbij. Met 4 doelpunten op rij was het verschil nog maar 1 (8-9) en was Barbara inmiddels voor Suzanne in het veld gekomen. Met een strafworp kreeg Die Haghe de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar helaas werd deze gemist en dan zal je zien dat er aan de andere kant dan direct door de tegenstander wordt gescoord. Dit was het sein om Mark voor Bastiaan in te brengen om zodoende meer rebound en schotvermogen te krijgen. Dit leek het gewenste effect te hebben want Die Haghe had weer een serie van 4 doelpunten achter elkaar en was de vreugde groet met de 12-10 voorsprong. Met nog 10 minuten op de klok leek Die Haghe de wedstrijd te gaan beslissen maar niets was minder waar. Nog geen 2 minuten later was de stand alweer gelijk en brak er de spannende slotfase aan. De zenuwen gierde bij een ieder door de keel en na het 5e doelpunt van Robin in de 54e minuut werd dit alleen nog maar erger (ik stierf bijna duizend doden). Zou Die Haghe dit vast kunnen houden? Met echte leeuwenharten werd er verdedigd en zag Victum maar geen mogelijkheid om te scoren. Met nog zo’n 2 minuten te gaan was het Barbara met haar befaamde vrije worp aan alle onzekerheid een einde bracht en won Die Haghe 2 met 14-12.

Door dit resultaat speelt Die Haghe 2 ook volgend seizoen in de overgangsklasse en kan het de laatste 2 wedstrijden ontspannen spelen en laten zien dat zij te laag op de ranglijst staan.

Doelpuntenmakers: Robin 5, Barbara en Koen (beide 2), Rowena, Jill, Bastiaan, Cliff en Mark (allen 1)