• Die Haghe wint opnieuw van HKV/Ons Eibernest

In een sfeervol Houtrust wist Die Haghe de misstap van vorige week recht te zetten en is op weg naar de titel en promotie naar de Hoofdklasse. Door zelf met 29-22 te winnen is er nu nog maar 1 concurrent over. Het Kampense WIT-BLAUW won van ZKV en staat met nog 4 wedstrijden te gaan op 6 punten achterstand.

Die Haghe liet direct vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het verlies van vorige week een vergissing is geweest en nam direct een 3-0 voorsprong en wist telkenmale wanneer HKV/Ons Eibernest scoorde direct te antwoorden en na 7 minuten waren er al 11 doelpunten te bewonderen geweest (7-4). Tot 9-8 wisten De Eibers nog aan te haken maar mede door 2 wonderschone acties van Jeroen Preuninger en een zeer trefzekere Nienke Hoogeveen nam Die Haghe het initiatief en had bij rust het verschil weer op 4 gebracht (17-13).

FOUTJES

Met 2 doelpunten op rij hervatte Die Haghe de 2e helft waar het was gebleven maar antwoordde HKV/Ons Eibernest met evenzoveel doelpunten. Bij De Kanaries brak een fase aan waar het even niet liep en maakte het vooral in de passing een paar fouten waarvan de Groen-Gelen niet van profiteren kon. Met 2 scores van uitblinkster Kelly Deelen was de wedstrijd bij 22-16 beslist en toen er nog eens 3 scores overheen kwamen was het geloof in een goede afloop weg bij de ploeg van Marco Swikker (coach). Die Haghe liet de touwtjes vieren en speelde de wedstrijd uit en won het met 29-22.

DICHTBIJ

De titel en dus promotie naar de Hoofdklasse is nu wel erg dichtbij en volgende week kan het zelfs al zover zijn wanneer zij zelf in Kampen van DOS winnen en WIT-BLAUW laat een punt liggen bij HKV/Ons Eibernest, kan de vlag in top.

Doelpuntenmakers DIE HAGHE: Jeroen 7, Nienke 5, Annemiek 4, Kelly 4, Victor 3, Arie 2, Jaimy 2, Marit 1

DIE HAGHE 2 VERLIEST BELANGRIJKE PUNTEN

Om definitief weg te komen bij de onderste regionen moest er gewonnen worden van HKV/Ons Eibernest 2, maar moest toezien dat de punten mee gingen naar de Steenwijklaan.

Tot 4-5 in de 9e minuut ging het gelijk op maar de volgende 3 minuten werden er verdedigend te veel fouten gemaakt en kon HKV weglopen naar 5-9. Hierna kreeg Die Haghe meer vt op de tegenstander en vocht zich terug naar 12-13 vijf minuten voor rust. Helaas kon men dit verschil niet vasthouden en keek bij de rust tegen een 12-16 achterstand aan.

Ondanks dat Die Haghe de score in de 2e helft opende was het HKV wat profiteerde van weer een mindere periode van de kanaries en liep binnen 7 minuten weg met 8 scores op rij en leek de wedstrijd wel beslist. Toch gaf Die Haghe niet op en bleef doorgaan voor een beter resultaat. Met nog 11 minuten op de klok was het verschil nog maar 3 en kon het nog. Dichterbij liet HKV het niet komen en bracht nog 2 spelers van het eerste in om de overwinning veilig te stellen. Met 24-29 werd er uiteindelijk verloren en staan beide ploegen nu op een gedeelde 5e plek.

Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft Die Haghe 2 nu 10 punten en moet het punten gaan halen om niet in degradatienood te komen. Nummer 8 heeft slechts 3 punten minder en komt er een belangrijk slot van de competitie aan.

Doelpuntenmakers: Barbara 6, Rowena 4, Robin 4, Cliff 4, Bastiaan 3, Zinzi, Jill en Koen (allen 1)