• Die Haghe weet weer wat verliezen is

In Zaandam verloor DIE HAGHE na 8 overwinningen voor het eerst een competitiewedstrijd dit zaalseizoen van ZKV, maar heeft de ruime voorsprong van 6 punten op nummer 2 Wit Blauw behouden wat ook verrassend tegen een nederlaag opliep.

De eerste helft begon Die Haghe niet goed aan de wedstrijd. Coach van Rijthoven zag zijn ploeg veel fouten maken en nam na 6 minuten met een 1-1 stand een time-out om zijn ploeg op scherp zien te krijgen maar bleek dit niet echt te helpen. Men bleef rommelig spelen en mocht van geluk spreken dat ZKV ook niet echt profiteerde. Pas vanaf de 4-2 in de 12e minuut kwam Die Haghe beter in het spel en wist het binnen 5 minuten de achterstand om te buigen naar een 4-6 voorsprong. Helaas was er een oponthoud van 10 minuten omdat scheidsrechter de Vos met een blessure het spel stil moest leggen en niet verder kon waardoor assistent Zwart de wedstrijd en iemand van ZKV de vlag ter hand overnam. De rest van de eerste helft bleef het rommelig maar wist Die Haghe de voorsprong vast te houden (6-9).

VORM

Het begin van de 2e helft wist Die Haghe direct te scoren en leek er geen vuiltje aan de hand. Maar hoe anders zou het gaan. Inmiddels was wel duidelijk dat de vorm bij veel spelers van Die Haghe er niet was. Het sterke punt van de rebound liep niet en ZKV ging er op en erover waarbij vooral Richard Brand (9 scores)een ware plaag voor de Haagse defensie was. Aan de kant van Die Haghe was het Jaimy Roos met zijn 10 doelpunten wat Die Haghe in de race hield . Na de 14-12 en wederom een time-out leek Die Haghe weer in het spel te komen en kwam weer met 3 scores achtereen op vooraprong. ZKV rook nu echter bloed en knokte voor wat het waard was en bleef in het spoor. Met nog 5 minuten te gaan was de stand gelijk en wist ZKV de wedstrijd naar zich toe te trekken en was de 20-18 nederlaag terecht.

LIJSTAANVOERDER

Na deze verliespartij blijft Die Haghe wel aan kop van de ranglijst en is het verschil met nummer 2 Wit Blauw hetzelfde gebleven omdat ook verloren van BEP. Wel delen zij nu deze plek met ZKV en Eibernest. Voor Die Haghe wordt het nu zaak om de trein weer op het juiste spoor zien te krijgen, want de tegenstanders weten nu dat er van de Hagenezen gewonnen kan worden.

Doelpuntenmakers: Jaimy Roos 10, Jeroen Preuninger 5, Nienke Hoogeveen, Kelly Deelen en Arie Vingerling (allen 1).

OVERIGE UITSLAGEN OKC:

FIKS – EIBERNEST  18-12
    BEP – WIT BLAUW  32-31
    DOS KAMPEN – SPORTING TRIGON 27-29

DIE HAGHE 2 VERLIEST OOK

Voor Die Haghe 2 stond de belangrijke wedstrijd tegen ZKV 2 op het programma. Bij winst zou het op gelijke hoogte komen met de nummer 2. Echter gooide pech en file roet in het eten om met de juiste mensen te beginnen. Eerst was daar een lekke band en moesten andere auto’s terug om de spelers op te halen, vervolgens bleken John, Zinzi, Robin en Koen in een file vast te staan. John en Zinzi waren 2 minuten voor aanvang in de zaal maar Robin en Koen kwamen 5 minuten na aanvang pas binnen. Hierdoor begon Die Haghe 2 met Bas van de Heuvel  en de niet geheel fitte Bastiaan in de basis. Het begin was dus ff zoeken en een logische 2-0 achterstand was het gevolg. Hierna kwam Die Haghe beter in het spel en kwam langzaam terug en nam een 4-6 voorsprong.  ZKV verdedigde agressief en had met de lange dames een overwicht onder de korf waardoor zij meerdere keren konden schieten. 7 minuten voor rust stond het nog 7-8 en kwam Robin voor Bas van de Heuvel welke kan terug zien op een geslaagd optreden. ZKV kreeg meer en meer vat op het spel en leidde bij rust met 9-8. De tweede helft ging tot 10-9 gelijk op maar vanaf dat moment bleek Die Haghe ketsbaar en profiteerde ZKV van de fouten aan haagse zijde en liep uit naar 13-9. Na 2 snelle doelpunten van Die Haghe kwam Koen in het veld voor de moegestreden Bastiaan en vocht Die Haghe zich terug naar 15-14. Echter bleek ZKV over een uitstekende junior te beschikken waar Die Haghe veel problemen mee had. ZKV liep weer weg naar 18-14 kaar antwoordde Die haghe met 2 doelpunten. Uiteindelijk was dit niet genoeg en won de nummer 2 met 20-17.

Die Haghe 2 lijkt zich nu te moeten gaan richten om zich eerst veilig te gaan spelen en dan maar zien of er nog mogelijkheden zijn om hoger op de ranglijst te komen.

Doelpuntmakers: Zinzi 5, Annemiek, Cliff en Robin (allen 3), Justin 2 en Bas vd Heuvel 1.