• Die Haghe stap dichterbij promotie

Die Haghe is ongenaakbaar in de Overgangsklasse C en stuurde tegenstander BEP kansloos met 34-20 terug naar Purmerend. De concurrentie liet wederom punten liggen en de vraag is niet meer óf Die Haghe kampioen wordt, maar wanneer.

Vanaf het begin schoot Die Haghe uit de startblokken  en nam een 4-1 voorsprong. BEP wist dit echter ook weer snel te herstellen en na 8 minuten was het 6-6. Dit bleek echter een rode doek voor een stier, want de kanaries lieten vanaf dit moment geen spaan meer heel van de opponent en wervelde over het veld. Arie Vingerling en Victor Palm oppermachtig in de rebound waardoor BEP niet aan veel aanvallen toekwam. Zelf kon het meerdere malen aanvallen en liep het steeds verder weg. Via 10-6 en 14-8 werd de rust bereikt met 10 doelpunten verschil (19-9).

SCHERP

Coach Aad van Rijthoven sprak zijn ploeg toe om niet, net als vorige week, slecht aan de 2e helft te beginnen, maar om nu scherp te blijven en het talrijk opgekomen publiek te belonen met mooi en spetterend korfbal. Ondanks de 2 snelle scores aan het begin van de 2e helft, zag van Rijthoven gebeuren waar hij bang voor was. Het spel was even niet goed en daar profiteerde BEP van met 3 scores op rij. En dus nam de vertrekkende coach al snel een time-out om zijn ploeg weer te motiveren en dit bleek geholpen te hebben.

GENIETEN

De scherpte van de 1e helft was weer aanwezig en liet het weergaloos korfbal zien waarbij het publiek van zat te smullen.  Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en hoewel alle spelers de korf wisten te vinden was het Jeroen Preuninger welke met zijn geweldige acties het publiek op de banken kreeg. Ook de spelersbank zag je zichtbaar genieten door regelmatig te laten zien en horen wat men er van vond. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met 34-20 en werd er na afloop een drankje op genomen.

CONCURRENTIE

Na de wedstrijd werd duidelijk dat de achtervolgers WIT BLAUW en EIBERNEST punten hadden laten liggen en werd er gespeculeerd wanneer het kampioenschap zal worden behaald. Die Haghe staat nu met nog 6 wedstrijden te gaan 6 punten voor op WIT BLAUW en 8 punten op EIBERNEST en ZKV. Volgende week gaan de kanaries naar ZKV en bij winst schudden zij de Zaandamse formatie definitief van zich af.

Doelpuntenmakers: Jeroen en Jaimy 7, Arie en Victor 5, Annemiek 4, Nienke 3, Kelly 2 en Marit 1.

OVERIGE UITSLAGEN  OKC:

SPORTING TRIGON – FIKS  20-23
    EIBERNEST – ZKV  23-25
    WIT BLAUW – DOS KAMPEN  26-26

DIE HAGHE 2 PAKT BELANGRIJKE PUNTEN

Voor Die Haghe 2 waren de punten tegen BEP 2 zeer belangrijk in strijd om bovenin mee te blijven doen en weg te blijven van de onderste regionen. Na een sublieme 1e helft volgde een matige 2e helft maar won uiteindelijk met 19-15.

EFFECTIEF

De eerste helft liet Die Haghe 2 er geen gras over groeien en scoorde binnen 2 minuten 2 keer. Nadat in de 6e minuut BEP 2 had gescoord kwam er een zeer sterke fase waarbij het liet zien wat effectiviteit is en scoorde binnen 10 minuten 7 keer op rij. Halverwege de eerste helft slopen er wat kleine foutjes in het spel maar begon BEP 2 ook beter te spelen. Met om en om scores werd de rust met 14-6 als stand bereikt. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar hoe anders kan het gaan.

ANDERSOM

De 2e helft waren de rollen volledig omgedraaid. Kwam dit door gemakzucht of omdat BEP gewoon goed was. Ik denk dat het van beide iets was. Die Haghe 2 was de draad in ieder geval helemaal kwijt en BEP 2 kwam sterk terug. Het scoorde 2 keer een serie van 4 doelpunten waar Die Haghe er 2 tegenoverstelde. Met 16-14 was het dus ineens weer spannend. Coach Terry Hereijgers greep in en bracht 2 wissels. Dit bleek een goede greep want nu werd het spel weer iets beter en nadat beide teams 1 keer hadden gescoord wist Die Haghe 2 het verschil in de eindfase weer op 4 te brengen en won het met 19-15.

MIDDENMOOT

Door deze overwinning staat het nu op een plek in de middenmoot maar staat het slecht 2 punten achter op nummer 2 ZKV 2 en dat is de tegenstander van volgende week. Voor de onderste plekken heeft het nu wat lucht maar is nog niet veilig. Het verschil met plek 7 is 4 punten.

Doelpuntenmakers: Koen en Bastiaan 5, Zinzi, Julia, Justin en Robin 2 en Cliff 1