• Die Haghe dendert door

In de overgangsklasse C van deze zaalkorfbalcompetitie heeft Die Haghe ook haar zesde wedstrijd in winst weten om te zetten en de ongeslagen status behouden. De uitwedstrijd tegen hekkensluiter FIKS zou op papier een makkelijke middag voor Die Haghe moeten zijn, maar dat bleek toch even anders te gaan. Pas in de slotfase wist het definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken. De concurrenten lieten wederom punten liggen en neemt Die Haghe een voorsprong van 5 punten of meer mee het nieuwe jaar in.

ONDERSCHATTING

Vooraf werd er gewaarschuwd door coach Aad van Rijthoven om deze ploeg niet te onderschatten. De laatste twee wedstrijden behaalde zij 3 punten en zaten in opgaande lijn en wilde dit graag met een stunt voortzetten. Die Haghe begon met een vliegende start en na 4 minuten stond het al 1-5. Vanaf dit moment slopen er steeds meer fouten in het spel aan Haagse zijde en profiteerde Fiks optimaal en 13 minuten later was de stand weer gelijk (7-7). Met scores op rij werd en weer een gaatje geslagen maar ook nu bleef de thuisploeg aanhaken en met 11-13 op het scorebord was er de tweede helft misschien wel meer mogelijk.

BETERE CONDITIE

Die Haghe begon weer sterk met 2 snelle scores maar bleek FIKS een taaie tegenstander en vocht zich steeds weer terug.  Na de 15-16  en een time-out aan de kant van Die Haghe waren het de Hagenaars  welke nu de wedstrijd met 4 doelpunten de wedstrijd leken te beslissen. Maar he enthousiaste thuispubliek ging er nog maar eens achter staan en dit gaf de ploeg een bust en kwamen toch weer terug tot 2 doelpunten. De laatste fase van de wedstrijd bleek de pijp echter eindelijk leeg te zijn waar Die Haghe wel door kon gaan en uiteindelijk de wedstrijd alsnog met een ruim verschil (19-26) naar zich toe trok.

KOPLOPER

Zo bleef Die Haghe nog zonder puntverlies waar de concurrentie alleen maar verder achterop raakt. Wit-Blauw en ZKV verloren en HKV Ons Eibernest moest met één punt genoegen nemen. Natuurlijk zijn wij er nog lang niet, sprak Aad van Rijthoven na afloop maar deze voorsprong is wel lekker om de Kerst mee in te gaan. 7 Januari gaat de competitie verder en dan is de grote vraag wie Die Haghe kan afstoppen.

Doelpuntenmakers: Jeroen Preuninger 8,Jaimy Roos 5, Arie Vingerling 4, Kelly Deelen 3, Annemiek Kraaijenbrink, Nienke Hoogeveen en Victor Palm (ieder 2)

OVERIGE UITSLAGEN OKC

BEP – HKV ONS EIBERNEST  20-20                                                                                                              SPORTING TRIGON – WIT BLAUW  29-27                                                                                                          DOS KAMPEN – ZKV  31-20

DIE HAGHE 2 verliest op ervaring

Bij aankomst moest er worden gewacht omdat het programma inmiddels 20 minuten was uitgelopen en dat werd nog langer omdat de wedstrijd ervoor van TOP 1 ook uitliep. Tegen de ervaren ongeslagen koploper konden onze jonkies laten zien hoe ver zij stonden.

De eerste helft werd meteen duidelijk dat TOP zich niet al te veel wilde inspannen en speelde zeer rustig en met vooral de heren tot shot te laten komen. Die Haghe moest even wennen en keek na 6 minuten tegen een 3-1 achterstand aan maar kwam al snel terug tot 4-4. Met heen en weer scores bleef men bij elkaar tot na de 9-8 TOP het verschil wist te brengen en bij rust met 11-8 leidde. Dit kwam overigens voor een deel door de scheidsrechter welke bij TOP de bal wel erg makkelijk op de stip voor een SW of VB.

De 2e helft werd het verschil in ervaring duidelijk en bleek Die Haghe niet in zijn spel te kunnen komen. Coach Terry probeerde nog wel met wissels het tij te keren maar ook dat mocht niet meer baten en verloor Die Haghe terecht 21-15.

Het nieuwe jaar moet het dan maar weer worden opgepakt.

Nu eerst maar eens van de decembertijd genieten.