• Fortuna C1 – Die Haghe C1: Tussenstop in Delft-Zuid

De gele trein die door de hoofdklasse C raast heeft een tussenstop in Delft gemaakt. Dit weekend mochten we op bezoek bij Fortuna, een garantie voor een lastige uitwedstrijd.
    Vorige week helaas geen verslag van de C1, omdat ondergetekende ziek in bed lag. Het resultaat was echter meer dan een verslag waard. Er werd namelijk, na een ware thriller in de laatste 5 minuten (eindelijk een keer) van ONDO gewonnen, een prima ploeg die ook al goede resultaten had neergezet. We mochten onszelf dan ook eventjes gedeeld koploper van de hoofdklasse noemen, al was het maar na 3 wedstrijden.
    Fortuna had namelijk van HKV verloren, die op hun beurt daarvoor weer van ONDO hadden verloren. Kortom; er is in deze poule geen peil op te trekken op dit moment.
    Door de resultaten van de laatste weken gingen we met een flinke portie zelfvertrouwen richting Delft. Uiteraard zat het zware verlies in de thuiswedstrijd op het veld (4-15) nog wel vers in het geheugen. Een verklaring voor dat verlies is al snel aan te wijzen, want in de rust was de wedstrijd toen al gespeeld (1-10). We wisten dus dat we een paar tandjes scherper moesten beginnen.
    Toch hadden we ook deze keer weer wat tijd nodig om op gang te komen. Bij een 4-0 achterstand scoorden wij ons eerste doelpunt. Daarna werd het steeds beter. Als je dan nagaat dat er dan 2 doelpunten heel ongelukkig en op vervelende momenten worden afgekeurd (5-3 of 6-2 is hier nog best een verschil) dan baal je daar wel een beetje van. Tel daarbij op dat we flink wat korte kansen en vrije ballen misten, dan kan je concluderen dat we onszelf redelijk tekort deden. We gingen uiteindelijk rusten bij een stand van 8-4.
    De tweede helft gingen we goed verder. De aanvallen werden steeds beter en we bleven dan ook scoren, ondanks weer wat gemiste vrije ballen en strafworpen. Jammer was wel dat we verdedigend niet zo scherp waren als de laatste weken, waardoor Fortuna ook gewoon haar doelpunten bleef maken. De wedstrijd eindigde dan ook bij een stand van 16-9. Geen schande uiteraard, maar genoeg punten om weer verder aan te werken. Sowieso was het al een hele verbetering vergeleken met de vorige wedstrijd tegen hen.
    Volgende week wederom een lekker potje op het programma; thuis tegen “de Eibers”. In allerlei opzichten de moeite waard om te komen kijken, gelukkig zonder schotklok. Hou dat uurtje dus even vrij en kom op zaterdag om 12:00 uur de C1 in de Gaslaan aanmoedigen!