• Die Haghe koploper na moeizame winst

Die Haghe beleefde zaterdag een moeilijke avond tegen DOS Kampen maar won wel nipt met 20-19. Door deze vierde zege op rij zijn de Haagse korfballers nog zonder puntverlies. Mede koploper Wit-Blauw liet tegen HKV/Ons Eibernest een punt liggen waardoor de Kanaries nu alleen aan kop gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal begon DOS Kampen zeer energiek aan de wedstrijd en was Die Haghe nog niet bij de les. De Hagenaars werden op hun sterkste punt, de rebound, afgetroefd en ook de afronding liet te wensen over. Halverwege de eerste helft nam DOS Kampen een 4-6 voorsprong en moest Mark Brouwers zich met een blessure laten vervangen door Jeroen Preuninger. De gasten moesten zich hierop instellen en daar profiteerde Die Haghe van door langszij te komen. De bezoekers wisten zich echter snel te herstellen en liepen vervolgens weer uit. Bij rust leidde het dan ook terecht met 7-11. Coach Aad van Rijthoven was zichtbaar ontevreden en moest zijn team op het juiste spoor zien te krijgen.
    In de tweede helft stond er een geheel ander Die Haghe op het veld in sporthal Houtrust. Met oogstrelend korfbal, goed rebounden en afronden wist het binnen zeven minuten de achterstand om te buigen naar een voorsprong (12-11). De bezoekers wisten er even geen raad mee maar konden toch weer aanpikken en wisten tot 14-14 mee te scoren. De thuisclub had nu echter de flow te pakken en kwamen op 17-14 en dacht de wedstrijd in de tas te hebben. Niets was minder waar want DOS Kampen vocht zich terug en mede door domme fouten aan Haagse zijde kwam het weer op gelijke hoogte.Het slot van de wedstrijd bleef spannend tot aan de laatste minuut. Die Haghe nam steeds de leiding maar zag de tegenstander ook weer de gelijkmaker scoren. De spanning was in de gehele sporthal voelbaar en met nog een paar seconden op de klok scoorde de thuisploeg de uiteindelijk winnende 20-19. DOS Kampen kreeg nog de mogelijkheid met een vrij gespeelde heer maar deze miste, waardoor Die Haghe won en zich alleen koploper mag noemen.
    Volgende week staat voor de ranglijstaanvoerder de topper in Kampen tegen runner-up Wit-Blauw op het programma. Bij winst kunnen de Hagenaars goede zaken doen, maar kan het ook de koppositie verspelen. Het zal vanaf het begin scherp moeten zijn om ook deze wedstrijd in winst om te zetten.

Doelpuntenmakers Die Haghe
    Jeroen (5), Kelly en Victor (beiden 4), Annemiek en Nienke (beiden 2), Marit Jaimy en Arie (allen 1).

DIE HAGHE 2 verliest van zichzelf (en een beetje van de scheidsrechter)

DIE HAGHE 2 moest het opnemen tegen BLAUW WIT 3 en vooraf wist men dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Met het verlies van vorige week in het geheugen moest het nu beter gaan om niet verder achterop te geraken bij TOP.

Het begin verliep voorspoedig met 2-0 op het bord na 4minuten spelen. Echter een minuut later was het alweer gelijk maar volgde 4 minuten waarin Die Haghe uitliep naar 5-2. Hierna begon de scheidsrechter (van TOP) wel meer in het voordeel van de Amsterdammers te fluiten en kregen zij wel erg veel bal voordeel. Die Haghe wist hier even niet mee om te gaan en keek na 15 minuten tegen een 6-7 achterstand en een gele kaart voor coach Terry aan wat ook niet terecht was omdat hij voor de eerste keer een opmerking maakte (geen belediging) over een beslissing van de scheidsrechter. Gelukkig bleef Die Haghe rustig en leidde bij rust met 10-9.

De 2e helft begon Die Haghe niet goed en daar wist Blauw Wit van te profiteren en scoorde direct 2 maal op rij. Dit was het sein voor Die Haghe om de rug te rechten en scoorde 4 maal op rij (14-12) maar kon niet verkomen dat de hoofdstedelingen weer op gelijke hoogte kwamen. Met rustig en goed aanvalsspel was het toch weer Die Haghe wat de wedstrijd in hat voordeel leek te gaan beslissen. Met nog 10 minuten te gaan was het 16-14 maar kon dit niet verder uitbreiden. Sterker nog, 4 minuten voor tijd was het 16-17. Een minuut voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker maar een paar seconden voor tijd kreeg het de genadeklap door de score en de winst van de Amsterdammers.

Natuurlijk had de scheidsrechter een belangrijke rol, maar je zal het uiteindelijk zelf korfballend moeten oplossen. Volgende week is Victum 2 de tegenstander en dan moet er gewoon gewonnen worden om in het spoor van de koploper te blijven.

Doelpuntenmakers: Koen 5, Julia, Robin en Bastiaan (allen 3), Zinzi 2 en Jill 1