• HKV Ons Eibernest – DIE HAGHE ………..verlies en winst

Zaterdag stond dan eindelijk weer eens de enige echte Haagse stadsderby op het programma. Gedurende de voorafgaande week gonsde het binnen de club over deze wedstrijden en aandacht van de media was er ook genoeg. Jammer is dan wel dat bijvoorbeeld Den Haag TV ontbrak. Dit zou extra cachet aan deze wedstrijd hebben gebracht. De HKV hal was goed bezet en ook CALDONIA was met ruim 120 supporters (van de ongeveer 400) goed aanwezig.

Allereerst moest DIE HAGHE 2 aantreden en was vooraf de favoriet om deze partij te gaan winnen. Gezien de stand op de ranglijst logisch maar dit zijn wedstrijden welke op zich staan en een hele andere spanning met zich mee brengt.  Die Haghe 2 ging hier het minst mee om en keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Na 10 minuten was dit verschil nog steeds aanwezig (4-2) maar waren de zenuwen nog lang niet verdwenen. Met de 4-4 kwam het langszij maar bij HKV liep een heer welke wel heel zuiver schoot en zodoende liep HKV weer weg. Via 8-5 werd de ruststand bepaald op 11-6. Coach Terry moest zijn ploeg dus weer op de rails zien te krijgen. De tweede helft liet Die Haghe 2 zien dat zij bij vlagen de betere ploeg waren, maar wisten dit niet in scores uit te drukken. Pas na de 14-10 kwam het echt op gang en wist het terug te komen tot 15-14. Helaas stokte het hierna en wist HKV te profiteren. Uiteindelijk werd er verloren met 21-18 wat gezien de hele wedstrijd overigens terecht was. Een iets mindere wedstrijd van Die Haghe 2 maar dat overkomt iedere ploeg wel een keer. Volgende week komt Blauw Wit 3 op bezoek en dan gaan zij gewoon weer laten zien dat het een vergissing is geweest.

Doelpuntenmakers: Mark 7, Zinzi en Cliff 3, Jill 2, Suzanne,Barbara en Bastiaan 1.

Na deze toch wel teleurstelling volgde dan de wedstrijd van DIE HAGHE 1. Zou het gaan lukken om de concurrent op 4 punten te zetten?? Aan de sfeer zou het niet liggen want direct na het voorstellen klonk al het caldonialied door de hal om de ploeg een steun in de rug te geven.

Vanaf de 1e minuut werd er door beide teams gestreden met strijd en passie. Ook de coaches Marco Swikker (HKV) en Aad van Rijthoven (Die Haghe) lieten zich hier van hun beste kant zien om hun ploeg hierin te steunen. Het was HKV wat een 2-0 voorsprong kwam en wist dit verschil tot 6-4 vast te houden. Die Haghe kreeg iets meer vat op de groen-gele aanval en kwam terug op gelijke hoogte. 2 Minuten voor de rust was de stand 11-11 maar wist HKV bij het rustsignaal toch weer op een voorsprong te komen (13-11).

OPONTHOUD

Het begin van de 2e helft poetste Die Haghe de achterstand snel weg en bleef men tot aan de 31e minuut gelijkwaardig (15-15). Die Haghe had het betere van het spel en kon door goed reboundwerk langere aanvallen opzetten en na 38 minuten spelen nam het voor het eerst afstand met 2 verschil. Helaas werd de wedstrijd vanaf dit moment veelvuldig onderbroken door een technische fout in de apparatuur van de tijdwaarneming en gelastte scheidsrechter Winter een reserveklok welke gelukkig aanwezig was. Na een oponthoud van zo’n 5 minuten kon men verder en nu was de vraag wie er hier het beste mee om ging. Die Haghe scoorde uit de eerstvolgende aanval en begon HKV te wankelen. Zelf namen zij te snel hun schoten en kwam het vaak maar tot 1 schot of men ging door de schotklok heen. Die Haghe speelde rustig en was het vooral Jeroen Preuninger (8 doelpunten) die moeilijk af te stoppen bleek. Na de 15-21 was de wedstrijd gespeeld en kon Die Haghe makkelijk de wedstrijd uit spelen. Aan het eind stond er 16-25 op het scorebord en kan HKV de wonden likken.

Doelpuntenmakers Die Haghe : Jeroen 8, Nienke, Kelly, Annemiek en Jaimy (allen 3), Victor en Arie beide 2, Koen 1