• Verslag Die Haghe 1 & 2 (15 oktober 2016)

DIE HAGHE WINT EENVOUDIG

Na het verlies van vorige week, was de ploeg van coach Aad van Rijthoven gebrand om revanche op zichzelf te nemen en won, voor het in grote getale opgekomen publiek, de laatste veldwedstrijd van dit jaar vrij eenvoudig met 27-21.

De eerste 10 minuten werd meteen duidelijk dat Die Haghe een maatje te groot was voor de gasten uit Leiden en nam een 5-0 voorsprong. Gezegd moet worden dat Pernix door blessures een aantal belangrijke spelers moesten missen. Neemt niet weg dat Die Haghe een subliem eerste deel van de eerste helft speelde en na 16 minuten reeds de wedstrijd beslist was. De 10-2 voorsprong was volkomen terecht en kon het tot aan de rust consolideren en met 16-7 was de storm gaan liggen.

Na rust was het Pernix wat beter uit de startblokken kwam en met 2 scores de stand dragelijker maakte. Met zo’n voorsprong is de concentratie logischerwijs minder en werd het spel aan Haagse zijde slordiger en werden er te vaak verkeerde keuzes gemaakt. De Leidenaren kwamen dichterbij en Pernix dat er nog iets te halen viel, maar Die Haghe pikte op tijd de draad weer op en bleef mee scoren. Tien minuten voor tijd werd met 25-19 de wedstrijd definitief beslist en speelde men de wedstrijd rustig uit.

Zo staat Die Haghe na het eerste deel van de veldcompetitie op een 2e plaats en 4 punten achter op koploper Sporting Delta. Nu gaat men zich voorbereiden op de zaalcompetitie en doet dat tijdens de Haagse Korfbal Dagen waarin het Avanti en Sporting Trigon ontmoet.

Doelpuntenmakers: Mark 6, Kelly en  Jeroen 5, Annemie 4, Arie 3, Marit 2, Nienke en Victor 1.

DIE HAGHE 2 speelde een heerlijke topper tegen medekoploper PERNIX 2 wie er zich herfstkampioen mocht gaan noemen. Met soms oogstrelend korfbal wist Die Haghe met de juiste tactiek de Leidse ploeg kapot te spelen.

Het begin was het even aftasten en wilde het scoren nog niet erg lukken. Na 7 minuten stond er 1-1 op het scorebord, maar toen was daar Zinzi met 2 mooie afstandschoten en ging het spel op de wagen. Na de 4-2 kwam het vak van Zinzi weer in de aanval en kreeg zij met de andere dame te maken om haar af te stoppen. Deze dame moest echter toelaten dat ook het 3e schot van Zinzi "gewoon" heerlijk door de korf ging en een heerlijke lach op haar gezicht verscheen. Dit gaf de ploeg van Terry Hereijgers vleugels en binnen vijf minuten stond er 8-2 op het scorebord. De rest van de eerste helft werd er om en om gescoord en met 12-9 werden de kleedkamers opgezocht. Direct na rust scoorde Pernix de 12-10, maar Die Haghe was nog scherper en volgde er weer 4 scores op rij (16-10). Pernix probeerde het nog wel, maar de verdediging, met een fantastische Cliff, hield de met wanhoop aanvallende tegenstanders onder controle en 3 minuten voor tijd stond het 21-18 en was de wedstrijd in de tas. Die Haghe2 zette nog één keer aan en met weer een serie van 4 werd de 25-18 eindstand bereikt.

DIE HAGHE 2 mag zich dus HERFSTKAMPIOEN noemen. Natuurlijk geeft dit geen garantie, maar het is altijd lekker om het vervolg van de veldcompetitie als koploper te beginnen.

Doelpuntenmakers: Zinzi 6, Koen 5, Barbara en Jaimy 4, Robin 2, Suzanne, Jill en Cliff (allen 1).