• De eerste helft veldseizoen B1

De eerste veldhelft van de B1: Werken voor elkaar!
    Het seizoen voor de B1 begon eigenlijk al voor de zomervakantie. Er werd toen al in de nieuwe samenstelling getraind en er werd zelfs al een oefenwedstrijd gespeeld. Het bleek een goede ‘nieuwe’ kennismaking tussen de kinderen die elkaar al goed kennen en eerdere jaren al veel met elkaar hebben samengespeeld. Er kwamen 7 kinderen over uit de C1 (Tim, Mike, Sander, Chinouk, Isabel, Romy en ZoĆ«) en er bleven 3 kinderen in de B1 (Quint, Max en Femke). Gelukkig kon ik Friso zover krijgen deze ploeg samen met mij te begeleiden (Koen, bedankt voor het vervangen van Friso tijdens zijn afwezigheid).

Na de zomer begon dan de echte voorbereiding op het eerste deel van het seizoen. We maakten duidelijke afspraken met elkaar en al snel bleek dat ‘werken voor elkaar’ een van de belangrijkste afspraken was. De C1 van vorig jaar haalde vooral daardoor goede resultaten en dat gingen we proberen door te trekken. Het was moeilijk in te schatten waar we zouden kunnen eindigen maar zo snel mogelijk op een veilige plek staan en dan een goede plek in de middenmoot trachten te bereiken was het doel.

Die Haghe ā€“ Vriendenschaar: 23-12
    De eerste wedstrijd was tegen Vriendenschaar, op papier een tegenstander waar we van konden en moesten winnen. En dat deden we ook. Veel beweging, veel mooie acties en veel goals. Het was heerlijk om naar te kijken en het werd een mooie winstpartij.

Achilles ā€“ Die Haghe: 12-13
    Dit werd de eerste thriller die we bij uitwedstrijden speelden (en later bleek het dus niet de laatste). De ploegen kennen elkaar door en door en eigenlijk zijn het altijd spannende potjes. We namen in de 2e helft een flinke voorsprong 6-11. Daarna gingen we veel fouten maken en Achilles gaf flink gas en scoorde een paar keer snel achter elkaar. Bij 11-11 stond het ineens weer gelijk maar 2 goals in de laatste 4 minuten zorgden alsnog voor een verdiende overwinning.

Die Haghe ā€“ PKC: 13-17
    PKC had ook twee keer gewonnen dus het was een wedstrijd om de bovenste plek. PKC heeft een goede beweeglijke en complete ploeg. We konden tot 10-9 PKC enigszins van ons afhouden. Daarna bleek PKC beter en werd het een terechte nederlaag.

KCC ā€“ Die Haghe: 14-19
    Een belangrijke wedstrijd. Of we konden na deze wedstrijd naar boven kijken of naar beneden. En het werd weer een thriller al lijkt dat niet zo als je naar de uitslag kijkt. In de rust stonden we 2 goals voor. Na rust haakt KCC aan en gaat de score heen en weer. Zes minuten voor tijd staat het 14-15 en in de laatste minuten lopen we nog flink uit naar 14-19.

Die Haghe ā€“ Fortis: 21-12
    Weer een grote fysieke ploeg als tegenstander maar de B1 is daar niet van onder de indruk. Vol vertrouwen en vol gas worden er weer mooie acties en mooie goals gemaakt. En weer meer dan 20 goals, het is heel knap. Deze overwinning betekent dat we de week erna tegen Fortuna een wedstrijd om de koppositie spelen. Wie had dat  gedacht?

Die Haghe ā€“ Fortuna: 8-16
    Wat we van tevoren hadden bedacht kwam er niet goed uit. We waren slordig, we waren snel de bal kwijt en helaas schoten we veel slechter dan de laatste weken. Fortuna was beter en won dik verdiend.

Oranje Wit ā€“ Die Haghe: 14-15
    Weer een thriller. Een gelijk opgaande wedstrijd. We hadden bij 6-9 moeten doordrukken maar we lieten Oranje Wit terugkomen in de wedstrijd. Twee minuten voor tijd staan we 14-13 achter maar een schot en een stip (een minuut voor tijd) zorgen voor de winst.

Na 7 wedstrijden staan we samen met Achilles en PKC op een mooie 2e plek. En we kunnen verder met wat we dit eerste deel van de competitie hebben laten zien. Op naar de zaal waar mooie nieuwe uitdagingen wachten.