• Verslag Die Haghe A2 (8 oktober 2016)

DIE HAGHE A2 - PHOENIX A2 .......................twee gezichten

De dag begon, ondanks het vroege tijdstip, eerst met een heerlijk gezamelijk ontbijt. De ogen waren amper open maar mijn complimenten dat jullie allemaal op tijd aanwezig waren. Na het ontbijt ruimde de dames alles op en gingen de heren naar het veld om daar alles in gereedheid voor de wedstrijd te brengen. Toen dit allemaal geregeld was en de shirts ook aanwezig waren (Lynn moest een keer extra op en neer) kon de wedstrijd bespreking gedaan worden. Phoenix was reeds kampioen maar Die Haghe was tot nu toe de enige ploeg welke hen had weten te verslaan en wilde dit graag nog eens een keer doen.

Het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Die Haghe nog niet bij de les was en kwam het snel met 0-2 achter met schoten van afstand. Iets later stond het 2-3 maar vanaf dat moment slopen er veel fouten in het spel van Die Haghe. Er werd teveel op dezelfde manier een aanval opgezet waardoor het makkelijk verdedigen was voor Phoenix. Ook lag het tempo veel te laag en volgde er veel plaatsfouten. Dat het 2-5 werd was dan ook niet zo raar. Die haghe kreeg een stip, maar deze zijn (nog) niet besteed aan onze jonge junioren. Beide teams scoorde voor de rust nog éénmaal en met 3-6 brak de rust aan.

De 2e helft begon haalde Die Haghe goed de doorloopballen er uit, want die zorgde de 1e helft voor het meeste gevaar.  Echter bleek Phoenix toen dodelijk met de afstandsschoten waar je gewoon niets aan kunt doen. Ondanks het felle verdedigingswerk wisten zij 5 keer te scoren en stond het 4 - 12 wat natuurlijk een schier onoverbrugbare achterstand is. Maar zoals wel vaker is gebleken gaf Die Haghe niet op en met hartverwarmde inzet begonnen zij aan een geweldig slot van deze competitie. Doelpunt voor doelpunt sloop men dichterbij en kwam het tot 8 -12 terug. De coach van Phoenix spoorde zijn ploeg aan en dat leek te helpen en met 2 afstandsschoten besliste zij de wedstrijd. Die Haghe had nog wel het slotakkoord maar verloor uiteindelijk met 10 - 13.  Phoenix is de terechte kampioen, maar Die Haghe heeft laten zien niet voor hen onder te hoeven doen. Van de 45 doelpunten welke zij hebben tegen gekregen waren er 20 van onze eigen DIE HAGHE A2.

Nog 2 keer op het veld trainen en dan kunnen wij na de herfstvakantie ons voorbereiden op de zaalcompetitie waar wij (als het niet veranderd) Phoenix dan ook weer gaan ontmoeten. Ik verheug mij nu al op deze mooie wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Djeffrey 6, Quinten 2, Tony en Lesley 1