• KCR – DIE HAGHE…..niet best, wel gewonnen

In Ridderkerk waren de weersomstandigheden dik in orde en stond niets in de weg voor een heerlijke wedstrijd. KCR had de punten hard nodig in strijd om de onderste plaatsen en Die Haghe zou bij winst zich vrijwel veilig kunnen spelen. In eerdere confrontaties dit seizoen bleek het steeds weer een spannende wedstrijd te zijn en de verwachting was dat dit nu ook zou gebeuren.

KCR opende de wedstrijd voortvarend en nam na 3 minuten een 2-0 voorsprong. Die Haghe wist waar het aan toe was en counterde de volgende 3 minuten terug tot 2-2. Na de 3-3 in de 9e minuut sloeg KCR weer een klein gaatje tot 5-3 in de 12e minuut. Hierna volgde bijna 10 minuten zonder doelpunten. Na de 5-4 vielen de doelpunten om en om en was het Die Haghe welke met een 7-8 voorsprong de kleedkamer opzocht. Opvallend was wel dat er bij Die Haghe 7 verschillende doelpuntenmakers te noteren vielen wat meteen het collectief aangeeft.

Na de rust veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet veel. Tot aan de 50e minuut bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en was het Cliff “The Hammer” Kommer welke voor het eerst Die Haghe naar 2 doelpunten voorsprong schoot. Nog 1 keer kwam KCR tot op 1 doelpunt maar Die Haghe was toch wel de beter korfballende ploeg en liet naar het eind van de wedstrijd zien door 5 maal op rij te scoren. KCR scoorde vlak voor tijd nog een keer en met 12-17 werd de eindstand bereikt.

Na de 2 gewonnen wedstrijden mag je concluderen dat Die Haghe te weinig scoort, maar zit het verdedigend wel goed en krijgt het nog minder tegendoelpunten te verwerken.

Doelpuntenmakers: Mark 5, Cliff 4, Annemiek 2, Kelly 2, Victor 2, Rowena 1 en Arie 1.

KCR 2 – DIE HAGHE 2 ………..een gemiste kans

Voorafgaande aan deze wedstrijd was duidelijk dat alles nog helemaal open lag voor zowel de titel als degradatie. Daarom waren de punten heel belangrijk om er voor te zorgen om mee te blijven doen en om weg te komen bij de onderste regionen.

Die Haghe begon goed en de eerste de beste aanval leverde meteen de 0-1 op. Echter volgde er een periode van 10 minuten waar de scherpte totaal ontbrak en daar profiteerde KCR van met 5 scores op rij. Coach Erwin nam een time-out en liet duidelijk merken dat er iets moest veranderen. Dit bleek niet tegen dovemansoren te zijn gezegd, want 12 minuten later was het 5-6. Maar vandaag leek een voorsprong verlammend te werken want tot aan de rust wist Die Haghe niet meer te scoren en ging het met 8-6 aan de thee.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. KCR was scherper en Die Haghe speelde een mindere wedstrijd dan wat wij de laatste tijd van hen gewend waren. Die Haghe bracht nog wel 2 wissels om het tij te keren, maar KCR speelde het spelletje slim door heel lang aan te vallen en zodoende veel tijd te rekken waar de scheidsrechter niet tegen op trad. Uiteindelijk werd er met 17-13 verloren en gezien het spelbeeld was dit terecht.

Hierdoor worden de laatste 5 wedstrijden super belangrijk omdat BEP en VRIENDENSCHAAR in de buurt staan.

Doelpuntenmakers: Erik 5, Bastiaan 4, Barbara 1, Zinzi 1 en John 1.

De volgende wedstrijd is uit tegen ROHDA en de Amsterdammers kunnen dan kampioen worden. Voor diegene welke deze dag naar de Ziggodome gaan voor de zaalfinales roepen wij op om Die Haghe aan te moedigen. Zo hebben jullie dan meteen een leuk opwarmertje voor de rest van de dag.